VooDoo IPA 14 %

Druhé pivo uvařené u příležitosti 4. výročí Minipivovaru Dejf postavili na chmelu Sorachi Ace – odrůdě, která není žádnou novinkou a vyzkoušela si ji většina řemeslných pivovarů a domovařičů. Ve zdejší nabídce ho naleznete v pivu Gold Fish. Jedná se o původně Japonskou odrůdu vyšlechtěnou dr. Yoshitadou Mori, která se tak nějak nepovedla a nesplnila Moriho očekávání. Sorachi tak bylo nějakou dobu přehlíženo až ho v roce 2009 znovuobjevili Brooklyn Brewing Company se svým Sorachi Ace Farmhouse Saison.
Charakteristika chmele je svérázná, na jedné straně aroma citrónové kůry a citrónové trávy s trochou kokosu v pozadí, na straně druhé při vyšším dávkování aroma kopru a česneku. Dále lze najít tóny koriandru, máty, čaje nebo cedrového dřeva.
Abychom z téhlé odrůdy dostali maximum toho správného aroma, podpořili citrónouvou část přidáním citrónové trávy a limetové kůry, kořenitou přidáním koriandru a máty a dali ho do komba s dalšími dvěma odrůdami, které by měly podpořit kokos a opět limetu.

   info o pivovaru   fotogalerie   etikety


Na čepu a v prodeji bylo:

You may also like...