Lednice NEIPA 15°

Pivovar Lednice představuje sortiment: „NEIPA 15 – dvakrát za studena chmelené osvěžení..
Kdysi dávno, v předalekém východoamerickém Vermontu, se tamní sládci rozhodli, že suché West Coast IPA jim už nestačí k uspokojení zhýčkaných jazýčků.

Psal se rok 2010 a světlo světa spatřily první, mlhavě zakalené ejly, ve kterých namísto extrémní hořkosti a tradičních pryskyřičných a citrusových tónů vynikaly spíše chutě tropického (a jiného) ovoce. Tato piva mívají mnoho přívlastků – juicy, hazy, unfiltered, ovšem uchytilo se pojmenování podle regionu svého vzniku, tedy New England IPA.

A co to je vlastně za pivní styl? Díky použití obilných vloček s vysokým obsahem bílkovin a málo sedimentujících kvasnic vzniká charakteristický zákal, navíc podpořený bohatým chmelením. NEIPA tak bývají mlhavé, jemně zakalené, či husté jako pomerančový džus; a díky studenému chmelení jsou mohutně aromatické, s potlačenou hořkostí.

Naše patnáctistupňová verze je jemně zakalena ovesnými a pšeničnými vločkami, které doplňují světlý plzeňský slad. Dominantnímu aromatickému chmelu Strata, který se projevuje hlavně jahodovou vůní, sekunduje Citra a Idaho 7, se svými příjemnými mandarinkovými tóny. Dvakrát za studena chmelené osvěžení.

NEIPA 15°
Alkohol: 5,7% obj.
Stupňovitost: 15% hm.“

You may also like...