Olivův pivovar Dolní Břežany

 

   fotogalerie

   etikety

adresa: Za Radnicí 739, 252 41 Dolní Břežany

www.olivuvpivovar.cz

e-mail: info@olivuvpivovar.cz


Na čepu a v prodeji bylo:

  • V srpnu 2023 opět na čepu Braggod neboli Chvástal. Silné a vyvážené pivo, které vzniklo spojením medu a piva. Hlavními surovinami byly ječmenný slad a med, který dodal místní včelař. Nezaměnitelná chuť tohoto piva dotvářelo jemné chmelení. Svrchně kvašené , 5,5% alkoholu.
  • V červnu 2022 v nabídce Braggot (alk.: 5,5 %). Jedinečný nápoj, který vznikl spojením medu a piva. Hlavními surovinami byly ječmenný slad a jarní med. Jeho nezaměnitelnou chuť dotváří jemné chmelení.
  • V září 2021 v nabídce: Dolnobřežanská 10, Laser beer 12, Kníže Václav 13 a IPA 14.
  • Před vánocemi 2019 nové pivo Aleman Bock 14°. Bock neboli kozel je silné, spodně kvašené pivo s tmavě hnědou barvou a lehkým červeným nádechem. Pivu dominuje výrazná sladová chuť melanoidního sladu. Hořkost je velice jemná až neznatelná bez chmelového aroma. Říz střední.
  • Dne 4.3.2018 na čepu Metuzalém Altbier 11°, Dolnobřežanská 10, Laser beer 12° a York Ale 13°.
  • Od 30.10.2017 nové pivo na čepu – Virgil. Byla to klasickým, dekokčním způsobem vařená, spodně kvašená dvanáctka o obsahu alkoholu 4,8%, většinu použitého sladu tvořil slad plzeňský a na dobarvení byl použit slad karamelový. K uvaření bylo použito tří odrůd českého chmele a na následné studené chmelení neboli ,,dry hopping,, odrůda amerického chmele Amarillo. Své jméno získal Virgil po farmě Virgil Gamache v Yakima valley ve státě Washington na, které byla odrůda Amarillo vyšlechtěna.
    Měla plnou chuť, střední říz a díky studenému chmelení odrůdou Amarillo získal Virgil lehké ovocné aroma a jemně citrusovou chuť.
  • Od 23.9.2017 na čepu novinkový speciál Saison. Byl uvařen ze 4 druhů sladů, chmele Tettnanger s přidáním mletého Koriandru a pomerančové kůry. Kvašení probíhalo při teplotě 32°C, zrání-ležení při teplotách okolo 20 °C po dobu 5 měsíců.
  • V listopadu 2016 na čepu jedenácti stupňový Metuzalém Albier, typ piva spojený s německým Düsseldorfem. Čepoval se do rovných třetinkových sklenic. Infuzí vařené pivo ze dvou druhů sladu, německého chmele a vody. Obsah alkoholu 4,6 %. Svrchně, nejpomaleji kvašené pivo speciálními kvasinkami Düsseldorfského typu. Hlavní kvašení probíhalo při teplotě 14 až 18 °C. Zvláštností bylo dokvašování při teplotě okolo 1 °C po dobu 2 měsíců. Typická jantarově-kaštanová barva, vyšší ulpívající hořkost, střední říz a příjemné chmelové aroma, které mu dodala odrůda chmele Haas Spalter.
  • Dne 2.10.2016 na čepu Dolnobřežanská 10°, Laser beer, Metuzalém, Kníže Václav (spodně kvašený polotmavý speciál mnichovského typu s obsahem alkoholu 5,1 % vařený ze třech druhů ječných sladů a českého chmele).

Starší info:
Otevřeno dne 13.6.2015.
Kompletní pivovar dodala německá firma Kaspar Schulz. Technologii tvoří 10 hl varna, 12 x 20 hl CKT a 4 přetlačné tanky po 10 hl. Restaurace má 86 míst, v budově možnost ubytování – 6 pokojů, nechybí pivní lázně, masáže.
Dne 10.9.2015 bylo na čepu a v prodeji v lahvích:
* Dolnobřežanská 10° (Poctivá desítka zlatavé barvy s obsahem alkoholu 4,2 % vařená z českého sladu a chmelů z oblasti Žatecka.)
* Laser beer (Klasický český světlý ležák s obsahem alkoholu 4,8 % vařený z českého sladu s malým podílem sladu speciálního a českých chmelů v kombinaci aromatických a hořkých.)
* York ale (Speciální, svrchně kvašené polotmavé pivo s obsahem alkoholu 5,1 %. K vaření se používá český slad v kombinaci se speciálními slady a kombinace českého a amerických chmelů.)
* Gari pšeničné pivo (Svrchně kvašené pivo s obsahem alkoholu 4,6 %. K vaření se používá český ječný a pšeničný slad v poměru 1 : 1 a aromatický žatecký chmel.)
Dne 21.10. na čepu Dolnobřežanská 10°, Laser beer, India pale ale (Speciální svrchně kvašené polotmavé pivo s obsahem alkoholu 6,1 %. K vaření se používá speciálních sladů určených pro tento typ piva a aromatických anglických chmelů. Je charakteristické medovou barvou, vyšší plností, intenzivní chmelovou hořkostí a vůní po citrusech a květinách), Theodor (Opravdu černý speciál s obsahem alkoholu 5,3 % vařený ze tří druhů sladů s přidáním praženého ječmene a kvalitního chmele. Vyznačuje se tvrdou hořkostí a příchutí po pražených sladech).