První Soběšický pivovar Brno

 

   fotogalerie

   etikety

adresa: Zeiberlichova 60, 644 00 Brno-sever – Soběšice

www.sobesicke-pivo.cz

e-mail: pavel.nekut@sobesicke-pivo.cz


Na čepu a v prodeji bylo:

 
  • V březnu 2024 novinka – Soběšická — Oak Barrel Aged — Dvanáctka. Velikonoční speciál ležel měsíce v dubových sudech po červeném vínu. Za tu dobu stihl krásně dozrát a vyvinout se ve výjimečné pivo komplexní zemité chuti a vysoké pitelnosti.
  • V dubnu 2023 dvanáctku čepují hned vedle v restauraci Sup, jedenáctku na fotbalovém hřišti a společně s provozovatelem přilehlé soběšické Brněnky, Arnoštem Košťálem, uvařili polotmavý Arnoštův škopek. Ten se samozřejmě v Brněnce prodává v PET lahvích.
  • Na jaře 2021 uvařil Arnoštův škopek 11. Polotmavý speciál k 30. výročí založení Brněnky v Soběšicích.
  • V říjnu 2020 v nabídce Soběšická jedenáctka a Soběšická dvanáctka, spodně kvašené ležáky.
  • V červnu 2018 speciálně pro Restauraci na Vyhlídce (Soběšická 154, Brno) pivo Matyáš. Jedná se o spodně kvašený ležák s použitím zahraničních aromatických chmelů. Vzniklo pivo typu India pale lager za studena chmelené dvěma odrůdami novozélandských chmelů.
  • V prosinci 2017 v prodeji speciál Ostrá Horka 12 % s místním chmelem planě rostoucím nedaleko pivovaru. Název dle zdejšího kopce s rozhlednou.
  • První Soběšický pivovar si rodina Nekutova pořídila ve dvorku vlastního domu. Největší problém bylo dát technologii do provozu, varnu si dávali dohromady sami pod vedením jednoho odborného garanta. V provozu od léta 2017. Pivovar najdete na dvoře rodinného domku v samém centru obce. Technologie se nachází v bývalé stodole a její srdce tvoří na míru naprojektovaná 500 l varna, která je uvelebena na vyvýšeném místě po levé stěně stodoly.