Minipivovar Kubík Hradec Králové

 

   fotogalerie

adresa: Profesora Smotlachy 1275/34; Hradec Králové – Nový Hradec Králové

www.ukohoutahk.cz

e-mail: pkzhk@seznam.cz


Na čepu a v prodeji bylo:

 
  • V roce 2023 sládek a majitel pravidelně vařil v garáži rodinného domku Výčepní 10,5 Kohout a světlý ležák Kluk 12. V minulosti připravil i speciály polotmavý ležák Granát 13 a silné světlé pivo Hvězdář 14.
  • V květnu 2023 v hospodě U Kohouta v Gayerových kasárnách klasická 10.5° Kohout pravidelně na čepu.

Starší info:
V Hradci Králové se koncem roku 2010 měl otevřít hostinec, kde se bude čepovat hlavně pivo uvařené malým pivovarem Pavla Kubíka. „Začal jsem s prvními pokusy vaření piva již před desítkami let. Postupně jsem vypiplal své pivo tak, aby mi chutnalo. Zájem mezi známými byl velký, a tak jsem výrobu postupně rozšiřoval a nyní dokončuji další úpravy a začnu pivo i prodávat,“ řekl Kubík, jehož pivovar stojí v přístavku u rodinného domu na Novém Hradci. Pro novou restauraci v Gayerových kasárnách vytvořil pivo podle požadavků „na míru“. Světlá nefiltrovaná desítka dostala jméno podle vznikající hospody – Kohout.
Pivo se mělo točit v Gayerových kasárnách od začátku prosince 2010, ale administrativní průtahy otevření hospody U Kohouta prodloužilo.
V prosinci 2010 se již v hospodě U Kohouta točila světlá nefitrovaná desítka Kohout (26 Kč za 0,5 l). Minipivovar vařil i světlou dvanáctku s názvem Kluk.
Minipivovar v březnu 2011 nabízel v restauraci Danup v Hradci Králové pivo Kluk světlá dvanáctka za 29 Kč.
„Lidé jsou už unaveni stereotypem velkých pivovarů. Jsme pivní národ a rádi ochutnáváme něco nového,“ vysvětlil v březnu 2012 důvody, proč je pivní turistika momentálně na vzestupu, majitel hradeckého hostince U Kohouta Pavel Bebr. Do jeho hospody si pivaři mohou zajít na desetistupňového Kohouta, kterého vaří hradecký sládek Pavel Kubík. „Ve velkých pivovarech se pivo spíš vyrábí, než že by se vařilo,“ tvrdil Bebr. U Kohouta lze ochutnat také dvanáctku Hradeckého patriota. Jde o pravý kvasnicový ležák, o jehož reinkarnaci se postaral Petr „Antéňák“ Hošek z Recesního pivovárku.