Minipivovar Vojanův dvůr Praha

 

   fotogalerie

   etikety

adresa: U lužického semináře 119/21, 118 00 Praha 1 – Malá Strana

www.vojanuvdvur.cz

e-mail: rezervace@vojanuvdvur.cz


Na čepu a v prodeji bylo:

 
  • V lednu 2024 na čepu Brown IPA. Polotmavé, silné pivo, svrchně kvašené, anglického typu India Pale Ale. Najdete v něm aroma citrusů a tropického ovoce získané vysokou dávkou chmele a lehký nádech karamelu. 15% EBC; IBU: 53; alk.: 6,5 %. Dále novinka – Flakes APA. Světlé, svrchně kvašené plné pivo. Velké množství ovesných a pšeničných vloček mu dalo sametovou chuť. Tóny mandarinek a tropického ovoce pivo získalo díky americkému a novozélandskému chmelu, které byly jak ve vůni tak i v chuti. 11% EBC, IBU: 35, 4,5% obj. alk.
  • V prosinci 2023 na čepu Christmas Bock Bergamot. Silné polotmavé pivo, spodně kvašené, vařené z čtyř druhů sladu a aromatického chmele. Pro navození vánoční atmosféry bylo pivo provoněné pralesním bergamotem. (alk.: 6,5 %, IBU 30).
  • V září 2023 na čepu Summer Wheat Ale. Jednalo se o lehké, svrchně kvašené pivo, vařené ve stylu American Pale Ale. Nízká stupňovitost, přidání pšeničného sladu a pšeničných vloček zaručuje výjimečnou pitelnost. Vyšší chmelení aromatickými chmely se projevuje výraznou vůní citrusů, květin a ovoce. 9% EBC, IBU: 35, 3,5% obj. alk. Další novinka – Pacific Ale 11. Světlé, svrchně kvašené plné pivo, které má aroma tropického ovoce, citrusů a lesních plodů získané studeným chmelením chmelem Pacific Sunrise. V kombinaci s vyváženým tělem a kombinací tří sladů byla to velmi pitelná záležitost. IBU: 42, alk.: 4,5%.
  • V srpnu 2023 novinka – American Wheat Ale. Jednalo se o svrchně kvašené silné pivo, vyrobené s použitím dvou druhů světlých ječných sladů společně se sladem pšeničným. Vyšší hořkost byla dosažena výhradně americkými chmely. Na chuť a vůni dominovaly citrusy společně s tropickým ovocem. 13% / alk.: 5,7 / IBU 49. A Raspberry Ale – lehké svrchně kvašené pivo, do kterého přidali řádnou dávku malinového pyré, uvařený tak, aby nechal vyniknout chuť malin. Na první dojem zaujme svou velmi výraznou vůní. Ideální letní, zakončené lehkou hořkostí.10°, 4,0 % alk., IBU 30.
  • V červenci 2023 novinka – Azacca Ale 10. Lehké svrchně kvašené pivo vařené ve stylu BlondAle. Nízká stupňovitost se skvěle hodila do horkých letních dnů. Střední hořkost doplněna lehkými tóny grepu a tropického ovoce, které bylo cítít i na vůni. IBU: 39, 4,5% hm. alk.
  • V červnu 2023 novinka – svrchně kvašené Nelson Ale. Jednoduchý lehký letní Ale, inspirovaný stylem American Pale Ale. Základ piva tvořily 4 druhy ječných sladů, ty propůjčily pivu zlatou barvu. Na vůni i v chuti se projevily zejména tóny angreštu, liči, manga a koření, získanou dvěma druhy aromatických chmelů. 4,2 % / IBU 35 / 10 % EPM.
  • V květnu 2023 novinka Saturn Ale 12°. Světlé, svrchně kvašené, plné pivo se středně plnou chutí krásně zakulacenou přidáním ovesných vloček, které zjemňovaly vyšší hořkost. V pivu dominoval český chmel Saturn, který pivu propůjčil chutě a vůně tropického ovoce, citrusů a květin. 12% EBC, IBU: 43, 5,2% obj. alk.
  • V říjnu 2022 na čepu Autumn IPA. Polotmavé svrchně kvašené silné pivo, které se skládá ze čtyř druhů ječných sladů. Díky nim má svou měděnou barvu a plnost doprovázenou chutí a aromatem citrusů, maracuji a broskví. Velké množství použitého chmele zajišťuje vyšší hořkost 6,0 % alk.
  • V srpnu 2022 na čepu Session Grep IPA (12 %, alkohol 5,5 % obj, IBU 47). Světlé plné pivo, svrchně kvašené, které bylo uvařeno ve stylu India Pale Ale. Pivo mělo výraznou hořkost, získanou silně aromatickými chmely. Tu doplnili čerstvě vymačkanou šťávou z červených grepů, díky které se pivo stalo výjimečně šťavnatým.
  • V červenci 2022 novinka Summer Blond Ale (9° / 3,5% Alk / IBU 39). Lehké svrchně kvašené pivo vařené ve stylu blond ale. Střední hořkost doplněná lehkými tóny grepu a tropického ovoce přímo vybízí k dalšímu napití.
  • Na konci roku 2021 vánoční novinka – Christmas Amber Ale. Svrchně kvašené silné pivo, vařeno ze čtyř druhů ječných sladů, které pivu dodaly jeho jantarovou barvu a karamelovou chuť. Lehký nádech pomerančové kůry, skořice a jemně kořenitá chuť s výraznou hořkostí skvěle doplnily vánoční náladu.
  • Sládek Robert Maňák připravil na únoru 2021 tradiční světlé pivo vařené podle klasické české receptury – světlý ležák 12°. Tři druhy sladu daly pivu vyváženou zaoblenou chuť a dva druhy chmele příjemnou hořkost a čerstvost s kořeněnou bylinnou vůní.
  • V lednu 2021 v nabídce Světlý ležák 12°, Rubín 13°, Christmas Porter 16° a American Pale Lager 13°.
  • Novinka v srpnu 2020 – Summer Blond Ale. Lehké svrchně kvašené pivo vařené ve stylu Blond Ale. Skvěle se hodilo do horkých letních dnů. Střední hořkost doplněná lehkými tóny grepu a tropického ovoce.
  • Od 17.1.2020 na čepu novinka – Rubín & Amarillo New England IPA.
  • Od 21.10.2019 nové pivo – Mosaic IPA je osvěžující s intenzivní ovocnou vůní a suchou chutí. Chmelová hořkost je zde střední až vyšší, přesto příjemná a výborně vyvažující sladovou složku.
  • Od 19.10.2019 nové pivo na čepu – Hefeweizen. Tradiční bavorské pšeničné pivo, vařené z nejméně 50% pšeničného sladu a speciálních kvasnic, které dávají vůni hřebíčku a banánů. Dvourmutový výrobní postup a nízká míra chmelení umožňují příjemnou chuť obilí, chleba, pšenice a ječného sladu.