Minipivovar Zlatá kráva Nepomuk

 

   fotogalerie

   etikety

adresa: náměstí Augustina Němejce 416, 335 01 Nepomuk

www.hotelnepomuk.cz

e-mail: info@hotelnepomuk.cz


Na čepu a v prodeji bylo:

 
    • V prosinci 2023 v nabídce Santa Claus’s Tractor 14. Svrchně kvašený světlý vánoční speciál India Pale Ale s pomerančem a skořicí. Svrchně kvašený světlý vánoční speciál India Pale Ale se světlou barvou a oranžovými odstíny, pořádně nachmelený chmelem Lotus. Vůně byla lehce pomerančová a skořicová. Střední říz, spíše vyšší plnost, v chuti díky přídavku pomerančové šťávy lehce nakyslé, s tóny pomerančů a skořice, hořkost byla lehká, příjemná. Obsah alkoholu:6 % obj.
    • V září 2023 v prodeji White Cow Witbier 12. Belgické pšeničné inspirováno domovarníkem Ondřejem Weissem. Pro výrobu se použily speciální belgické kvasnice a na rozdíl od klasické pšenice se při vaření přidává i pomerančová a citronová kůra a špetka koriandru.
    • V dubnu 2023 v nabídce Velikonoční Anděl 13. Spodně kvašené světlé pivo s plným sladovým tělem a s jemnou hořkostí po Žateckém poloranému červeňáku. Obsah alkoholu (obj.): 5.5 % Hořkost piva (IBU): 40.
    • V únoru 2023 novinka – 14 Weizenbok. Speciální svrchně kvašené světlé pšeničné pivo, které mělo střední říz a vyšší plnost. V chuti sladší, typicky banánová chuť s lehkou špetkou hřebíčku. Prostě krásně hutná a pitelná pšenice. Obsah alkoholu: 5.8 %.
    • V září 2021 nové pivo 12 Blueberry Wheat Berr. Pšenice s borůvkami. Pivo s intenzitou banánové, hřebíčkové a lesní vůně i chuti s lehkou osvěžující borůvkovou tečkou na závěr. Nízká hořkost. Světlé svrchně kvašené pivo s podílem pšeničného sladu minimálně 50 %.
    • V červenci 2021 nové pivo: 12 Strawberry Wheat Cow, speciál s dvojnásobnou dávkou jahod.
    • V květnu 2021 novinka – 12 Yuzu Cow. Svěží lehký pale ale s pořádnou dávkou exotického ovoce yuzu vyšlechtěného křížením mandarinky a citronu. Chmeleno citrusovým novozélandským chmelem Wakatu. Vyvážená nahořklá chuť s mandarinkou a kyselým ocáskem.
    • Na počátku února 2021 novinka – 17 Silnej bejk. Světlý silný spodně kvašený speciál, který vyniká lahodnou hořkostí a silnou chutí. Pivo světle měděné barvy s krásnou pitelností i přes vysoký obsah alkoholu. Klasické hlavní kvašení a dlouhé zrání dodávají pivu vyrovnanou chuť.
    • V prosinci 2020 vánoční novinka – 13 Tele v medu, spodně kvašený speciál polotmavé barvy. Při vaření použili med od včelaře z Kutné Hory, který vnuknul myšlenku tohoto piva. Předal pár receptů medového piva z 18. stolení, a tak vznikla první a jedinečná várka krásně pitelného piva. Chuť lehce medová s nádechem sušenek s příjemným řízem. Použité slady Plzeňský a Honey Malt.
    • V červenci 2020 nové pivo – 12 Strawberry Cow Wheat Beer pšenice s českými jahodami. Pivo se silnou intenzitou ovocné banánové a hřebíčkové vůně i chuti s lehkou osvěžující jahodovou tečkou na závěr. Nízká intenzita hořkosti. Světlé svrchně kvašené pivo s podílem pšeničného sladu minimálně 50 %.
    • V lednu 2020 v prodeji nově 14 Black IPA, tmavá verze populární 14 Tractor IPA.
    • 16 Barrique Cow – limitka pod stromeček roku 2019. Stout, který díky zrání v barikových sudech po červeném víně z Vinařství Petr Skoupil získal na síle a zakulacenosti. Chuť doprovází tóny dřeva, černého rybízu a lehké třísloviny. Vůni doplňuje chmel Euréka vyznačující se aromatem právě z černého rybízu.

  • Od 27.6.2019 nově na čepu 11 Red OX (red ale). Hořkost: 45 IBU
    Svrchně kvašené pivo jantarovo – červené barvy s jemným středně plným sladovým tělem, karamelovou chutí a osvěžujícím aroma citrusových plodů a tropického ovoce. Příjemná postupně nastupující hořkost v dozvuku nabádá k dalšímu napití.
  • Od 19.12.2018 nově na čepu Choco Cow Stout 14, unikátní 100 % přírodní čokoládové pivo, vařeno ve spolupráci s obchodem Herufek Chocolate – bean2bar manufactory.
  • Dne 14.12.2018 na čepu 10° Polotučná, 12° Plnotučná, 11° FarmAPA, 14° TractorIPA.
  • Brány minipivovaru v Nepomuku se otevřely 3. 12. 2018. Kompletně zrekonstruovaný bývalý Turkův pivovar je součástí areálu U Zeleného stromu spolu s hotelem, restaurací a společenským sálem. Startovací portfolio piv Zlatá kráva – spodně kvašená piva: světlý ležák 12° Plnotučná, výčepní světlá 10° Polotučná, polotmavý ležák 13° Jiskra, a svrchně kvašená piva: 11° FarmaAPA, 14° TractorIPA a vánoční speciál čokoládový tmavý stout 16°.