Valentýnka

Pivovar Nomád Děčín: „Vážení příznivci Nomáda, teď bych měl spíše napsat oslovení „Vážené pivařky“ . Ano, už zítra máme Valentýna, svátek, kteří mnozí vzývají jako den zamilovaných, jiný ho berou jako cizácký import. Starší si pak pamatují oslavy MDŽ (pro mladší, to už jsme v březnu) nebo co se zamilovanosti týče, tak potom začátek května, „První máj“. Hnidopich by ale připomněl, že to byl i den Svátku práce, kdy se chodilo do průvodu. Mladší odkážu na jednoduché otázky do vyhledávače Googlu, starší uroní slzu.
To už jsme se ale dostali dost daleko. Berme tedy Valentýna jako den projevu lásky či minimálně sympatií. Jako rodilý Mostečan, který mnoho let bydlel u Severky, můžu odkázat na právě uváděný seriál Most! – ano, láska může mít mnoho podob, tak i projev náklonnosti se dá vyjádřit různě. Zkuste tedy být letos neotřelí a dejte najevo svou přízeň pivem.
A tady se konečně dostáváme k tomu, proč to tu vlastně píšu. Ano, Nomád bere různé věci po svém, tak i Valentýn přinesl nápad na nové pivo. Překvapivě se jmenuje Valentýnka. Je to polotmavá třináctka svrchně kvašená, a aby dostála svému jménu, do kvašení jsme přidali okvětní lístky růže. A etiketu vyvedli v růžové barvě.
No, a protože nás také baví lokální věci a protože naše lokace je pod děčínským zámkem, přidali jsme v průběhu vaření piva (znalejším výrobního procesu uvedu že do vířivky) i sušenou levanduli. Děčínskou zámeckou levanduli.
Takže suma sumárum, naše nové pivo Valentýnka je veskrze místní počin, kterým bychom rádi udělali radost nejen jemu, ale i jí. Pivařům i pivařkám. Nebo nejlépe oběma. K dostání u nás v pivnici od zítra na čepu i v lahvi. Tak přijďte ochutnat a posoudit, jestli je toto naše nové pivo hodno vaší přízně“.

13 % EPM
Alk.: 5,7 %
30 IBU


Na čepu a v prodeji bylo:

You may also like...