Lobeč Wild & Lobeč Wild Berry

Lobeč Wild & Lobeč Wild Berry – svérázné divoké pivo z Kokořínska inspirované belgickými lambiky. Starobylý styl, který ocení nejen zkušení pivní znalci. Toto venkovské pivo vařili v únoru s použitím místních surovin i nesladované pšenice ze Dvora Lobeč. Chmelili pro konzervaci piva jen starým zoxidovaným chmelem, aby nepřidal pivu hořkost ani aroma. Zvláštní směs divokých belgických kvasinek, bakterií rodu brettanomyces a tyčinek nás vrací do dob spontánního kvašení v otevřených spilečných kádích v prostředí s bohatou mikroflórou.
V chuti piva Lobeč Wild je výrazná kyselost a hemží se tu různé ovocné tóny, koření, seno i vůně koňského sedla. Perlivost je u mladého Wildu výraznější, plnost těla nižší, osvěžující. Vyzrálé pivo bude ztrácet říz a nabírat kyselinku.
Pivo přináší pro tento belgický styl tradičně ve dvou variantách jako čistý Lobeč Wild a ochucený Lobeč Wild Berry, které v chuti i barvě jemně doplní bobule lesního ovoce.
Obě výjimečná piva nalahvovali do skleněných lahví 0,75 l s portugalským korkovým uzávěrem a ukládají je do historických sklepů technické památky Parostrojního pivovaru v Lobči k víceleté archivaci. Každá lahev má samozřejmě etiketu z ruky mistra Františka Štorma a je označena ročníkem 2019.

Složení: kokořínská voda, ječný slad (Mšeno), pšenice z Lobče, příp. lesní ovoce
Plato 12°
Alc. 4,8% obj.
Barva 6,1 EBC
IBU: 8,6


Na čepu a v prodeji bylo:

You may also like...