Snědá tíseň

Pivovar Nomád Děčín: „Vážení příznivci pivní pestrosti a piv Nomáda zvláště,
jak jistě víte, Nomád v inovacích nepolevuje a nepravidelně vám přináší novinky.
Kdo od minulého pátku zavítal do naší pivnice nebo přišel na pivní festival v Ústí nad Labem nebo v Mostě tak ví, že pro vás máme nový speciál. Speciální pivo, které je pro nás speciální hned z několika důvodů.
Ale postupně. Jméno: Snědá tíseň. Pivní styl: polotmavý saison s nakuřovaným sladem. Stupňovitost: 11°.
Ano, seriál Most! mě dostal. Částečně kvůli tomu, že trocha nekorektního humoru nikomu neuškodí, ale hlavně proto, že jsem u Severky několik let bydlel a mám k danému místu a ulici vztah. A když se dohodlo, že můžeme s naším pivem zavítat na pivní festival piva a guláše do centra Mostu, bylo rozhodnuto. Uvaří se speciál, který je opravdu speciální. Aby ta legrace stála za to.
Po dlouhých hodinách přemýšlení a zavrhnutí rozličných nápadů a představ a shodou okolností možností zakoupení zajímavého sladu, bylo rozhodnuto pro styl, který jsme ještě nevařili. On tedy polotmavý saison se u nás už objevil, ale ne v kombinaci s nakuřovaným sladem. A není to nakuřovaný slad ledasjaký. Není sušen na dubu ani buku, jak je v Česku obvykle k sehnání, ale je sušen na dřevu jabloně. Takže se v našem pivu skloubí ovocné tóny dřeva a kvasnic. Balancované rozumnou hořkostí českých chmelů. Zabaleno do pitelné jedenáctky.“.

11 % EPM
4,5 % alk
35 IBU


Na čepu a v prodeji bylo:

You may also like...