Slavkovský minipivovar

 

   fotogalerie

   etikety

adresa: U mlýna 1422, Slavkov u Brna

www.slavkovskypivovar.cz

e-mail: info@slavkovskypivovar.cz


Na čepu a v prodeji bylo:

 

  • Od 27.3.2024 na čepu Slavkovský Velikonoční speciál (polotmavé silné pivo, EPM: 13 % hm., obsah alkoholu: 5,5 % obj.)
  • V březnu 2023 na čepu 10 světlé, 12 světlé, 10 tmavá, 12 pale ale, 15 bock.
  • Od 2.2.2022 na čepu Slavkovský export 13. Tento německý pivní styl, na rozdíl od festbieru, vařený během celého roku je jakýmsi pojítkem mezi pivem helles či pils a silným bockem. Měl by disponovat světlou až zlatavou barvou, plným sladovým tělem a střední hořkostí. Alk.: 5,5 %.
  • V červenci 2020 na čepu nově Slavkovská osmička. Polotmavé výčepní pivo, obsah alkoholu 3,3 %, EPM: 8%. Byla uvařena ze čtyř druhů sladu a byla na čtyřikrát chmelena chmelem Spalter Select.
  • Dne 20.12.2019 na čepu nově Slavkovská polotmavá desítka. Alk.: 4 %. Sládek uvařil spodně kvašené výčepní pivo ze čtyř druhů ječných sladů (český, bavorský, karamelový, barvící). Chmeleno dvěma odrůdami chmele a to Žateckým poloraným červeňákem a Perlou.
  • Od 2.2.2018 na čepu nový speciál – Slavkovský Amber Ale. Je to polotmavé speciální svrchně kvašené pivo. EPM: 13 % hm. Obsah alkoholu: 5,5 % obj.
  • Slavkovský pivovar připravil v červnu 2017 limitovanou edici 0,5 litrových lahví se světlou desítkou.
  • Od 3. května na čepu Slavkovské bílé. Světlé pšeničné svrchně kvašené pivo 12%, obsah alkoholu 5% obj.
    Světlé, svrchně kvašené pivo, typický bavorský zástupce pšeničných piv. Jeho charakterem jsou ovocné vůně, hlavně banán a hřebíček.
  • Od 5. dubna na čepu Slavkovské žitné. Polotmavý spodně kvašený speciál 13%, obsah alkoholu 5,5% obj.
  • Od 8. února 2017 na čepu Slavkovský bock. EPM 15 %, obsah alkoholu 6,5 % obj. Polotmavý spodně kvašený silný ležák německého původu. Slavkovská variace na tento styl je chlebnatého těla se středním řízem a bohatou sladovou vůní.
  • Od 30. listopadu 2016 na čepu novinka Winter Warmer. Svrchně kvašený tmavý speciál 16%, obsah alkoholu 6,7% obj. Winter Warmer je anglický pivní styl, který spadá do podkategorie Old Ale. Jedná se o poměrně opomínané pivo, které nejen svým charakterem evokujeme zimní období. Jantarově tmavě hnědavá barva s hustou béžovou pěnou upoutá Váš zájem již od pohledu. Následné lehce ovocité a kořeněné aroma doplňují pražené sladové tóny s vůní hořké čokolády, kakaa, pražených mandlí, badyánu, skořice či muškátového oříšku. Plné tělo je podtrženo alkoholovou hřejivostí a sladovostí, prostoupenou decentní chutí lesního ovoce. Chmelové aroma není přehnané a nehraje zde hlavní roli.
  • Od 12.10.2016 na čepu – Slavkovský Nakuřovaný ležák. Polotmavý ležák 12%, obsah alkoholu 5% obj.Polotmavý spodně kvašený ležák uvařený ze čtyř druhů ječných sladů (plzeňský, bavorský, karamelový a nakuřovaný) dekokčním způsobem na dva rmuty. Chmeleno německou odrůdou Perle a Spalter z oblasti Hallertau. Pivo s jemnou kořenitostí a hořkostí, která se snoubí v ústech s decentně kouřovým nádechem.
  • Od 14. září 2016 na čepu polotmavý ležák Slavkovský kaštan 11% (obsah alkoholu 4,4% obj.)
    Polotmavý ležák uvařený ze tří druhu ječných sladu (plzeňský, bavorský, karamelový) dekokčním způsobem na dva rmuty. Chmeleno odrůdami Sládek a Hallertau. Středně hořké pivo s hustou bílou pěnou s velice příjemnou vůní chmele a lehkými tóny karamelu. Svojí žlutočervenou barvou připomíná opadané podzimní listí a je vskutku malebným nápojem hodícím se k přivítání podzimu. Plné tělo, nižší říz a vysoká pitelnost Slavkovského kaštanu svádí k opakovanému napití.
  • Slavkovský pivovar se rozhodnul pro zásadní změnu v balení svého produktu, a to takovou, že od poloviny měsíce května 2016 všechna piva přešla ze současných PET lahví do lahví skleněných. K tomuto kroku provozovatelé vedlo několik důležitých faktů. Tím nejdůležitějším je atribut nižší zátěže životního cyklu pro společnost jakožto i životní prostředí a forma jakési sofistikovanější tváře kultury pití piva. Recyklace skla je nekonečně opakovatelná a sklo vyrobené z recyklátu je naprosto plnohodnotné. Novým dodavatelem skla jsou sklárny Kyjov a přichází s méně obvyklým, avšak velice důstojným tvarem jednosměrné (nezálohované) sklenice o objemu 0,75 l (v omezených sériích budou plněny také sklenice 0,33 l). Aby novinek nebylo málo, rozhodli se změnit design a rozměry etikety, která je nyní složena ze dvou částí.
  • Od 16.března 2016 na čepu Slavkovský rye ale 13 %. Žitný speciál svrchně kvašený 13%, obsah alkoholu 5,5% obj.
    Slavkovská verze lehce opomíjí české pivovarnictví a žito a nechává se inspirovat světáčtějším pivním stylem rye ale.
  • Od 2. března 2016 na čepu novinka – Slavkovský vídeňský ležák 12 %. (obsah alkoholu 5% obj). Slavkovský vídeňský ležák je pivem vařeným jen z tohoto sladu a je tedy 100% single malt.
    Vyznačuje se jantarově měděnou barvou, střídmou hedvábnou sladovostí s oříškovým podtónem a kořeněnou chutí. Pivo bylo chmeleno Žateckým poloraným červeňákem a jeho hořkost je vyvážená a povzbuzuje touhu k dalšímu napití.
  • Od 24.února 2016 na čepu novinka – Slavkovský Dubbel 15 %. (svrchně kvašený speciál 15%, obsah alkoholu 6,8% obj.) Slavkovská variace nabízí jemně chmelové vůně s hřejivým alkoholovým nádechem karamele, rozinek a švestek. Díky použití čtyř druhů ječných sladů se tohle pivo stává tělnatým společníkem, který překvapí výraznou sladovou složkou a vyvážeností hořkosti a řízu.
  • Od 10. února 2016 na čepu pivo Slavkovský saison 14%. Obsah alkoholu 5,8% obj. Speciální svrchně kvašené pivo vařené původně po čas žní v celé Belgii. Měděná barva této slavkovské variace s jemnou krémovou pěnou by měla zanechávat na sklenici tzv. belgickou krajku.
    Vůně zpočátku zemitě chmelová či fenolově kořeněná, která po zahřátí přechází v ovocnější a lehce kyselejší esterový tón.Střední říz s příjemnou perlivostí nechává vyniknout citrusové tóny, které jdou ruku v ruce se střední chmelovou hořkostí s kořeněným, peprným a jemně ovocným dozníváním.
  • Od 27. ledna 2016 na čepu novinka – Slavkovský blond. Speciální svrchně kvašené 14%, obsah alkoholu 5,8% obj. Světlá odpověď benediktínsky řeholního Slavkovského dubbelu. Medově zlatavý blond ale je sladový 14%. Komplexní sladové tělo s dobře vyváženou snoubící chutí a jemně chmelovým aroma nechá vyniknout především květinové a bylinné tóny. V pozadí se lehce mihotá dozvuk tropického ovoce, banánů, meruněk a snad i vanilky. Typická vůně a chuť pramení z původních belgických kvasinek, které nemohou býti v tomto případě opomenuty.
  • Od 13. ledna 2016 na čepu speciální tmavé svrchně kvašené pivo Slavkovský black ale 13%
    obsah alkoholu 5,5 % obj. Slavkovský tmavý zimní elegán a vzdálený příbuzný stylu american black ale, který je ovšem německo-japonského původu. Dosti paradoxní pivní symbiózu vytvořil sládek pivovaru pomocí německé odrůdy chmele polaris a japonské sorachiace. Ve sladovém, temně černém pivu převládá sušší praženost vybuchující dalekosáhle grepově citrónovým atomovým hřibem s decentně chladivým vánkem máty a kokosu. Střední hořkost je ukryta právě za těmito atributy a i když na sebe nechá chvíli čekat, je příjemná v chmelovém doznívání.
  • Od 16. prosince 2015 přišel na čep – Slavkovský Medový ležák (zimní ležák 12%, obsah alkoholu 5% obj. alk.) Spodně kvašený ležák ze třech druhů ječných sladů (český, bavorský, karamelový).
    Chmelen dvěma odrůdami chmele a to Žateckým poloraným červeňákem a Sládkem. Tyto dvě odrůdy chmele dodají pivu tu správnou hořkost a vůni.Pro ojedinělý zážitek pivo ochutili o med, který do piva přidali v tu pravou chvíli, aby si med zachoval všechny své přednosti a pozitiva.
  • Od 9. prosince 2015 na čepu Slavkovský Staročeský ležák – Proskovec. Světlý ležák 12%, obsah alkoholu 5% obj. Proskovec je původní a základní odrůda hanáckého sladovnického ječmene, který byl znovu vypěstován pro potřeby Výzkumného ústavu sladovnického a je brán jako klenot českého pivovarnictví 19. století.
    Zlatavá barva s bohatou bílou pěnou a charakteristickou dominantní vůní po oné veledůležité surovině, tedy sladu, je skvostem pro zrak a čich nejen pivních znalců.
    Ve střední hořkosti, která v doznívání klouzavě plyne se nachází podmanivě uspokojivá chuťová vyváženost.
  • Od 2. prosince 2015 na čepu novinka – Slavkovský Doppelbock. Polotmavý speciál 15%, obsah alkoholu 6% obj. Polotmavý spodně kvašený silný sladový ležák německého původu, který je historicky spjat se zvláštními příležitostmi. Slavkovská variace na tento pivní styl je chlebnatého těla se středním řízem směřující k zlatohnědé barvě s příjemnou sladovou vůní.
  • Od 17. listopadu 2015 na čepu – Slavkovský Victory Ale. Svrchně kvašený speciál 17%, obsah alkoholu 7% obj. Silný svrchně kvašený speciál nachmelený německou odrůdou chmele Polaris, který je jedním z nejhořčejších chmelů na světě. Krásná zlato-měděná barva je doplněna smetanovou pěnou. Ve vůni lze rozeznat příjemné aroma borovice s jemným nádechem alkoholu. Po napití přichází výrazná déle doznívající hořkost jdoucí ruku v ruce s brilantní chladivou mátovostí.
  • Od 4. listopadu 2015 na čepu novinka – Slavkovský nakuřovaný ležák. Jde o polotmavý ležák 12 %, obsah alkoholu 5% obj. Polotmavý spodně kvašený ležák uvařený ze čtyř druhů ječných sladů (plzeňský, bavorský, karamelový a nakuřovaný) dekokčním způsobem na dva rmuty. Chmeleno německou odrůdou Perle a Spalter z oblasti Hallertau.
    Pivo s jemnou kořenitostí a hořkostí, která se snoubí v ústech s decentně kouřovým nádechem.
  • Od 28. října na čepu Slavkovského pivovaru novinka- Slavkovská Charlotta (svrchně kvašený speciál 14 %, obsah alkoholu 5,8 % obj.) Na událostech 28. října (vzniku Československa) se klíčovým podílem zasloužil budoucí Prezident Osvoboditel Tomáš Garrigue Masaryk. Je všeobecně známo, že působil z exilu a oporou mu byla i jeho později těžce nemocná manželka Charlotta, se kterou se zasnoubil na univerzitě v Lipsku. Charlotta Garrigue se narodila v New Yorku a také tam byli roku 1878 oddání.
    Speciál, který při této příležitosti připravili, nese jméno Masarykovy manželky a je ukázkou amerického pivního stylu American Ale. Slavkovská Charlotta je svrchně kvašený speciál s citrusovou až květinovou vůní po amerických chmelech Ahtanum a Mosaic. Bohatou vůni a chuť doplňuje střední až vyšší hořkost.

Starší info:
Výrobce destilačních zařízení Destila dne 15.2.2013 otevřel nový pivovar ve Slavkově u Brna. Do města se výroba piva vracela po téměř sto letech.
Destila se zabývá výrobou technologií pro pivovary a pěstitelské pálenice. Obojí vybavení má i nový objekt, který Destila postavila ve Slavkově na místě bývalého panského mlýna. „Oba provozy pro nás mají význam ve smyslu ověření technologií, které vyrábíme,“ řekl jednatel společnosti Slavkovský pivovar s.r.o., který Destila založila, Jiří Hořava.
Slavkovský pivovar chtěl v roce 2013 uvařit asi 1500 hl piva. Kapacita pivovaru je 4000 hl.
Již dlouho před patnáctou hodinou postávali první zájemci před novým pivovarem ve Slavkově. Dne 15. února 2013 pivovar slavnostně otevřel a nedočkaví milovníci piva mohli konečně ochutnat první sklenice zlatavého moku. Návštěvníky přivítal jednatel Slavkovského pivovaru, pan Jiří Hořava mladší, který poté přestřihl stuhu, čímž pivovar oficiálně zahájil svůj provoz. To byl také povel pro připravené číšníky a servírky, kteří natěšeným zákazníkům roznášeli první sklenice slavkovského piva. Pivovar měl svoje sklenice s originálním logem Slavkovského pivovaru a také tácky – porcelánové i papírové. Hned první den byl mezi sběrateli jak o tácky, tak i o sklenice velký zájem. Do Slavkova přijeli ze všech koutů republiky, aby si cenné suvenýry mohli odvézt domů. Hlavní zájem však byl o slavkovské pivo. Pivovar měl ve stálé nabídce čtyři druhy piva: Slavkovskou desítku, Slavkovskou dvanáctku (obě jsou spodně kvašené světlé ležáky), dále je to Slavkovský kancléř – 13% tmavý speciál pojmenovaný podle kancléře Václava Antonína Kounice. Čtvrtým pivem bylo Slavkovské bílé – je to pšeničné světlé pivo, typ nazývaný jako weissenbier. Piva jsou nefiltrovaná a nepasterizovaná. Vysoké stropy s dřevěnými trámy, velká okna s vhodně sladěnými záclonami, stylové měděné lampy a dubový nábytek dělaly restauraci velmi příjemnou. (zdroj: www.veslavkove.cz)
Od 26.3. čepovali v pivovarské restauraci tmavý 13 % speciál Kancléř.
Dne 10.8.v minipivovaru na čepu Slavkovské 10° světlé (23 Kč), 12° světlé (28 Kč) a Pšeničné (30 Kč).
V říjnu zahájili prodej piva v 1,5 l PET lahvích.
Pivovar v říjnu 2013 oslavil první narozeniny. „Po ročním fungování můžu říct, že si vedeme podle očekávání. Kromě pivovarské restaurace je naše pivo k dostání také v okolních obcích. Největší úspěch jsme zaznamenali přes léto, kdy hrála prim desítka. Vzhledem k počasí teď zájem spotřebitelů poklesl, ale stále jsme spokojení. A právě uvádíme na trh novinku,“ oznámil jednatel společnosti Destila, která je provozovatelem pivovaru ve Slavkově, Jiří Hořava. Šlo o polotmavou jedenáctku nazvanou Slavkovský kaštan. „Kdo ji bude chtít ochutnat, neměl by příliš váhat. Jde o limitovanou edici. Pro zákazníky ovšem chystáme i jiná zpestření, a to hlavně přes zimu. Na Vánoce jim nadělíme další speciál. A po novém roce chceme začít s trošku odvážnějším stylem, kdy pivařům přineseme něco jiného než klasická piva českého typu, na která jsou od nás zvyklí.
Od 5. února 2014 byl na čepu speciál Slavkovská IPA 14 % (alk.: 6 %; 4 x chmelené, medová barva, vůně po citrusových plodech, vyšší stupňovitost a intenzivní chmelová hořkost).
V březnu na čepu Slavkovský Märzen (vídeňský ležák 12%, alk.: 5 %).
Slavkovský pivovar dne 15. 4. 2014 pozval zájmece na řízenou pivní degustaci za účasti sládka pivovaru pana Karla Vavrečky orientovanou na senzorické vlastnosti, péči o pivo, jeho skladování, sanitaci pivních cest a jiné. Vzorky na degustaci: Slavkovská desítka, Slavkovská velikonoční 11%, Slavkovská dvanáctka, Slavkovský kancléř (tmavý speciál 13%), Slavkovské bílé (pšeničná 12%), Slavkovský Alt Bier (speciální 13%).
Po krátké zimní odmlce se dne 7. 4. 2014 opět na čep Slavkovského pivovaru vrátilo Slavkovské bílé 12 %. Tohle světlé, svrchně kvašené pivo, je typický bavorský zástupce pšeničných piv. Jeho charakterem jsou ovocné vůně, hlavně banán a hřebíček. Má světlou až slámovou barvu, bohatou pěnu, vyšší říz a nižší hořkost. Obsah alkoholu: 5 % obj. Složení: Pitná voda, 1 druh ječného sladu a 2 druhy pšeničných sladů, chmel, kvasinky svrchního kvašení.
V dubnu bylo na čepu velikonoční pivo Slavkovská Velikonoční 11 %. Světlý ležák uvařený ze tří ječných sladů (plzeňský, bavorský, karamelový) dekokčním způsobem na dva rmuty. Chmeleno odrůdami Sládek a Hallertau. Příjemné středně hořké pivo s hustou bílou pěnou s velice příjemnou vůní chmele.
Ve Slavkovském pivovaru byl 2. 5. uveden na čep květnový speciál Slavkovský Pale Ale Mild – S.P.A.M. 13 % (alk.: 5,5 % obj.; pivo anglického typu v jemném (mild) provedení, vařeno z jednoho druhu sladu a chmeleno jedním druhem chmele, kvašeno svrchními kvasnicemi, jeho světlá barva a citrusová vůně s jemnější hořkostí).
Na měsíc srpen uvařil místní sládek mimo standardní sortiment piv i dva pivní „speciály“ – Slavkovský Red Ale (speciální 13 % pivo s obsahem alkoholu 5,5 %; svrchně kvašené pivo ve stylu Irish Red Ale má lehce načervenalou jantarovou barvu, které dominovala výrazná hořkost, jasná sladová chuť a střední esterová a chmelová vůně) a Slavkovský Helles (světlé 12 % pivo s obsahem alkoholu 5 %; osvěžující, sladový ležák se střední plností a vysokou pitelností často dostupný na jihu Bavorska a v Mnichově. Bylo charakteristický velmi světlou barvou se sněhobílou pěnou, chmelovost téměř nebyla přítomna, hořkost jen velmi lehce a ve vůni dominoval především slad.)
Od 17. září na čepu zářijový „speciál“ Slavkovský kaštan 11%. Polotmavý ležák uvařený ze tří druhů ječných sladů (plzeňský, bavorský, karamelový) dekokčním způsobem na dva rmuty. Chmeleno odrůdami Sládek a Hallertau. Středně hořké pivo s hustou bílou pěnou s velice příjemnou vůní chmele a lehkými tóny karamelu.
Od 25. 9. na čepu zářijový speciál – Slavkovský kancléř – Rauch 13 %. Tmavý spodně kvašený speciál uvařený z pěti druhů ječných sladů (plzeňský, bavorský, karamelový, nakuřovaný a pražený) dekokčním způsobem na dva rmuty. Chmeleno odrůdami ŽPČ a Premiant. Jemněji nachmelené pivo s hustou pěnou a příjemným nakuřovaným nádechem díky sladům dosušovaným bukovým dřevem (tzv. nakuřované slady).
Od 22.10. přišel na čep druhý říjnový speciál – Slavkovský T.N.T. (svrchně kvašený speciál 14 %, alk.: 5,8 %, hustá krémově bílá pěna, zlatavá medová barva, střední hořkost, nižší říz, příjemné tóny granátového jablka s hřejivým karamelovým kontrastem. Při výrobě Slavkovského T.N.T. byl použit speciální slad Pale Ale a především neobyčejná odrůda chmele T.N.T, který byl vyšlechtěn německou firmou Barth and Son. Tento druh chmele se vyznačuje vskutku neobvyklou chutí a svébytným aromatem. Ve Slavkovském T.N.T. byly cítit karamelové až krémové tóny skvěle se prolínající s vůní sladkého ovoce, zvláště pak granátového jablka doplněného vůní zeleného čaje. V chuti dominovalo opět granátové jablko s medovým nádechem karamele.
Od 12. 11. 2014 na čepu Slavkovský Victory Ale 17 %. Silný svrchně kvašený speciál nachmelený německou odrůdou chmele Polaris, který je jedním z nejhořčích chmelů na světě. Krásná zlato-měděná barva byla doplněna smetanovou pěnou. Ve vůni šlo rozeznat příjemné aroma borovice s jemným nádechem alkoholu.
Od 3. prosince se dostal na čep zimní ležák – Slavkovský Medový ležák 12 % (spodně kvašený ležák ze třech druhů ječných sladů – český, bavorský, karamelový). Chmelen dvěma odrůdami chmele a to Žateckým poloraným červeňákem a Sládkem. Tyto dvě odrůdy chmele dodají pivu tu správnou hořkost a vůni. Pro ojedinělý zážitek pivo ochutili o med, který do piva přidali v tu pravou chvíli, aby si med zachoval všechny své přednosti a pozitiva.
Od 10. prosince čepovali vánoční ležák Slavkovský rubín 12 %. Spodně kvašený ležák ze čtyř druhů sladů – český, bavorský, karamelový a melanoidní. Chmelen jednou odrůdou chmele a to Žateckým poloraným červeňákem, který je znám pro svou jemnou hořkost a vůni. U tohoto vánočního piva použili i studené chmelení pro výjimečné sváteční aroma. Lahodná chuť byla doplněna náznaky pražených oříšků a jemnými tóny karamelu. Nevšední zážitek dokreslila tmavě rubínová barva a krémová pěna.
Od 5.1. 2015 na čepu restaurace Slavkovský Baltazar Ale 13 % (alk.: 5,5%). Tříkrálový tmavý svrchně kvašený speciál poutající pozornost svojí neproniknutelnou černočernou barvou. Ve vůni byly jasně znatelné kořeněné tóny. Bohatou chuť po pražených sladech a kakau doplnila příjemná střední až vyšší hořkost, nikoliv však vysoká.
Dne 16.1.2015 uvedena novinka Slavkovský Saison 14 %. Speciální svrchně kvašené pivo vařené původně po čas žní v celé Belgii. Žlutooranžová barva této slavkovské variace s jemnou krémovou pěnou by měla zanechávat na sklenici tzv. belgickou krajku. Vůně zpočátku zemitě chmelová či fenolově kořeněná, která po zahřátí přecházela v ovocnější a lehce kyselejší esterový tón. Střední říz s příjemnou perlivostí nechal vyniknout citrusové tóny, které šly ruku v ruce se střední chmelovou hořkostí s kořeněným, peprným a jemně ovocným dozníváním. Obsah alkoholu 5,8 %.
V lednu pivovar představil novou skleněnou lahví o obsahu 0,75 litru, do které zde začali stáčet některé z pivních speciálů. Skleněná láhev vyzdvihovala výjimečnost pivního speciálu a jeho limitované množství.

Slavkovský pivovar vařil speciály dvakrát do měsíce. „Hospodští si na to zvykli, hodně na to slyší,“ uvedl Zdeněk Vlček, který má na starosti obchod minipivovaru. Speciální várky mají podle něj obsah deset až 20 hektolitrů. Pivovar vybírá světové pivní styly, vaří piva belgická nebo americká. Kromě toho má na skladu svou klasickou produkci spodně kvašených piv. „Máme asi 30 hospod, které nás pravidelně berou, dalších 30 až 40 jsou ochutnávkové pivnice, kde se piva střídají,“ uvedl Vlček. Minipivovar, který před dvěma lety postavila společnost Destila, jež se zabývá výrobou technologií pro pivovary, loni vyrobil 2600 hektolitrů piva. Asi o čtvrtinu více než v roce 2013. (zdroj: www.agris.cz/clanek/186973/jihomoravskym-minipivovarum-se-loni-vetsinou-darilo)

V únoru na čepu novinka Slavkovský Dubbel 15 % (alk.: 6,8 %). Silný tmavý belgický ale původně vařený v opatství Westmalle od roku 1856 honosící se tmavě hnědou barvou s narudlými tóny. Slavkovská variace nabídla jemně chmelové vůně s hřejivým alkoholovým nádechem karamele, rozinek a švestek. Díky použití čtyř druhů ječných sladů se tohle pivo stalo tělnatým společníkem, který překvapilvýraznou sladovou složkou a vyvážeností hořkosti a řízu.
Od 18. února na čepu Russian Imperial Stout. Sametově černá barva, komplexní bohatá vůně, ve které šlo odhalit pražený sladový tón a řadu jiných ovocných tónů bylo volnou adaptací pivovaru na daný pivní styl. V plném a lahodném těle piva byly zastoupeny čokoládové a kávové tóny, ovocné estery a příjemná chmelová hořkost. Doznívání mohlo působit jako sušší, pro někoho naopak sladké a hřející díky své alkoholové síle. Obsah alkoholu 7 % obj.
Od 27. 2. 2015 byla nahrazena Slavkovská dvanáctka březnovým vídeňským ležákem Slavkovský Märzen 12% (alk.: 5 %). Slavkovský Märzen byl pivem vařeným jen z vídeňského sladu, je tedy 100% single malt. Poznávacím znamením tohoto piva byla světle měděná barva, lehce topinkové, kořeněné či oříškové tóny v chuti a vůni. Pivo bylo chmeleno Žateckým poloraným červeňákem.
Od 25. 3. na čepu Slavkovský Staročeský ležák – Proskovec 12 % (světlý ležák 12%, alk.: 5 %). Proskovec je původní a základní odrůda hanáckého sladovnického ječmene, který byl znovu vypěstován pro potřeby Výzkumného ústavu sladovnického a je brán jako klenot českého pivovarnictví 19. století.
Od 1. 4. 2015 na čepu Slavkovský Alt Bier 13 % (alk.: 5,5 %). Tradiční druh piva z oblasti německého Düsseldorfu, na který bývají využívány různé slady a především kvasinky svrchního kvašení. Slavkovský Alt Bier vyhlížel malebně zlatavou až měděnou barvou, kterou dokreslila kořenitě chmelová, bylinná a lehce kvasničně obilná vůně. V chuti dominovala sladová karamelovost s bylinně chmelovými tóny a tóny pomerančové kůry. Střední říz a hořkost zaručily vysokou pitelnost.
Přes Velikonoční svátky roku 2015 bylo na čepu Slavkovské Jarní kvasnicové. Polotmavý ležák s přídavkem živých kvasinek 11 %, obsah alkoholu: 4,4 % obj. Jarní nezelený zlatohnědý ležák ze čtyř druhů sladů, do kterého nebyl přidán likér ani tajné byliny, nýbrž byla přidána živá kultura jemných kvasinek. Tyto byly do piva vmíchány v ten nejsprávnější okamžik a to po fázi ležení a zrání. Ve vůni bylo jasně rozpoznatelné kvasničné aroma, které se snoubilo s jemnou kvasnicovou chutí.
Slavkovský pivovar měl od 6.5.2015 na čepu Slavkovský Hopfenweisse 14 %. Pšeničný speciál 14 %, alkohol 5,7 %j. Speciální pšeničné svrchně kvašené pivo se zlatooranžovou barvou. Vyvážená vůně po citrusových plodech a meruňkách; typický banán s hřebíčkem byl také přiznán. Výtečný říz doplnila lahodná chuť pšeničných sladů, tentokrát prokládaná zázvorem.
Od 18. května uvedli na čep Slavkovské bílé (Fantasia Hope). Světlé svrchně kvašené pšeničné 12 % pivo bavorského typu, vyrobené pomocí kombinace ječných a pšeničných sladů. Barva byla více než světle slámová s bohatou bílou pěnou, středním řízem a nízkou hořkostí. Od tradičního Slavkovského bílého se ,,Fantasia Hope,, odlišovala jen decentní rozdílností při chmelení. Tentokrát se sládek Karel Vavrečka rozhodl pro využití chmelu Fantasia, který dodal pivu příjemnou krémovitost v chuti i vůni. Obsah alkoholu: 5 % obj..
Od 20. 5. na čepu Slavkovský Amber Ale 14 % (svrchně kvašený speciál 14 %, obsah alkoholu 6% obj.). Zástupce svrchně kvašených piv American Pale Ale obsahující podíl Bavorského karamelového sladu, který dodává pivu jantarovou (amber) barvu. Slavkovský Amber Ale se vyznačoval pěkně zakulaceným tělem, nižším řízem a střední až vyšší hořkostí. Ve vůni byly jasně znatelné meruňkovo-broskvové tóny.
Dne 30. května 2015 proběhly při příležitosti oslav „Dnů Slavkova“ slavnostní naražení sudu Císařského piva. Císařské pivo uvařil pivovar u příležitosti 210 výročí Bitvy u Slavkova. Tímto pivem, chtěli pivovarští připomenout jeden z dalších aspektů historie města. Ve Slavkově v roce 1805 byly dva pivovary. V nich se vařilo pivo pro potřebu obyvatel města a zdejšího panství. Toto pivo se stalo i nápojem procházejících armád. Recept tohoto piva sládek Karel Vařečka pečlivě uvážil na základě historických poznatků, možností a znalostí pivovarnického řemesla z počátku 19. století. Jednalo se o svrchně kvašený 13 % speciál, zlatohnědé barvy připomínající východ slavkovského slunce v den památné bitvy u Slavkova 2. prosince roku 1805. Jemná chmelová vůně s plným sladovým tělem a doznívajícím nakuřovaným tónem mohla být připodobněna k doutnající dělové hlavni. Vařeno ze čtyř druhů ječných sladů a kvašeno původním způsobem za použití svrchních kvasnic. Část první várky piva byla naplněna do historického dřevěného sudu. Ten byl 30. května ve 13 hodin naložen na povoz, tažený pivovarským koněm a za doprovodu jízdních dragounů osobní Napoleonovy gardy, převezen na náměstí. Zde byl nápoj představen veřejnosti. Starosta města Slavkova a ředitelka zámku, poté provedli za asistence zástupců Slavkovského pivovaru slavnostní naražení. Po skončení slavnostního aktu, bylo pivo uvolněno k volnému prodeji.
Slavkovský pivovar představil 10. června Slavkovský Fantasia Ale (svrchně kvašený speciál 14%). Jemný lehký Ale chmelený novým druhem chmele Fantasia. Světlá barva se nádherně snoubila s právě začínajícím létem. Karamelovo krémové aroma bylo doprovázeno vábivým tónem meruněk a broskví. Pivo zanechávalo dojem svěžího charakteru, který nijak nenarušovalo středně plné tělo. Obsah alkoholu: 6 % obj.
Od 15.7. na čepu Slavkovský London Bitter Ale (svrchně kvašený speciál 11%). Je klasickým zástupcem pivní kategorie English Pale Ale (EPA) resp. její podkategorie Premium Bitter. Při vaření tohoto piva sládek pan Karel Vavrečka pečlivě vybíral anglické chmely, které použil natolik důmyslně, aby výsledek ctnostně odpovídal anglickým fenoménům tohoto stylu. Dbal toho, že tento pivní styl nezanechává monumentální chmelový výraz ve vůni, nýbrž jen decentní podtón. Bylo zlatavé až měděné barvy se středně sladovým tělem. Obsah alkoholu: 4,4 %j.
Od 12. srpna na čepu Slavkovského pivovaru speciál Slavkovský Helles 12% (světlý ležák 12%, obsah alkoholu 5% obj.).
Od 2. září 2015 na čepu Slavkovský Amber Ale. Šlo o svrchně kvašený speciál 14 %, obsah alkoholu 6% obj. Zástupce svrchně kvašených piv American Pale Ale obsahující podíl Bavorského karamelového sladu, který dodává pivu jantarovou (amber) barvu. Slavkovský Amber Ale se vyznačoval pěkně zakulaceným tělem, nižším řízem a střední až vyšší hořkostí. Ve vůni byly jasně znatelné meruňkovo-broskvové tóny. Po zahřátí šlo rozpoznat aroma cedrového dřeva.