Lednice Výčepní 7°

Pivovar Lednice představuje sortiment: „Sedmička je pro spoustu lidí šťastné a magické číslo. Všimli jste si někdy písmena L, které vídáte na našem baru? Zkuste ho otočit.

A teď nám řekněte, co vidíte? Ano, je to sedmička. Sedmička má totiž u nás v pivovaru obrovský význam, ale o tom si povíme později..

V pondělí 30. ledna 2023 to bude přesně 7 měsíců od doby, kdy jsme otevřeli. Na tento den pro vás na našem facebooku chystáme velkou soutěž o vouchery do našeho pivovaru a bude to soutěž vědomostní. Budeme se vás totiž ptát na důvod, proč u nás sedmičku tolik vídáte. Pátrejte, ptejte se známých, informujte se na baru v restauraci.. Ať vám výhra neuteče!

Ale teď už pojďme k samotnému pivu..

Jeden z pivních stylů, který najdete v rámci stálé nabídky u nás na čepu je tzv. India Pale Lager. Jedná se o styl poměrně nový, vaří se teprve necelých patnáct let. Přesto si již vybudoval početnou fanouškovskou základnu. Spojuje totiž dva zásadní pivní světy – americké voňavé ejly a klasický ležák.

Suchý, americký IPA, bohatě chmelený aromatickými kultivary, si u nás rychle našel mnoho příznivců, ovšem svou silou a hořkostí často překračuje únosnou hranici pitelnosti. Celý večer s ním většina pijáků nevydrží.
Na scénu tak přichází IPL, svěží, voňavější ležák, jehož pitelnost je naopak podbízivá až nakažlivá.

Tato filosofie se v naší sedmičce mísí s dlouhou tradicí ultralehkých piv, která dříve osvěžovala například skláře. Díky dekokčnímu způsobu vaření a červenému sladu v ní najdete lehké, ale stále znatelné tělo, které jsme nachmelili Kazbekem, odrůdou vyšlechtěnou ze Žateckého poloraného červeňáku. Ten pivu dodává příjemnou a vysokou hořkost, a zároveň mírné citrusovo-kořenité aroma.

Jako osvěžujícího společníka ho tak uvítáte třeba na cyklovýletě, při práci na zahradě nebo třeba v sauně.S třemi procenty alkoholu ho máte navíc vždy pod kontrolou.“

Výčepní 7°
Alkohol: 3% obj.
Stupňovitost: 7% hm.

You may also like...