Tambor 100 let

K století republiky uvařil Pivovar Tambor speciální výroční „třináctkou“ – 100 LET.
V letošním roce slaví Československá republika stoleté výročí. Sto let plných velkých i malých událostí, které se zapsaly do života nás všech. V říjnu 1918 při oslavách pádu c. k. mocnářství také padly stovky půllitrů královédvorského piva. A pivo Královédvoráky při všech významných událostech, ať smutných nebo radostných, vždycky provázelo.
I proto se Královédvorský pivovar Tambor rozhodl oslavit stoleté výročí várkou výročního speciálního piva. Jedná se o polotmavý ležák 13% s názvem 100 LET, při jehož vaření pivovar Tambor poprvé použil pšeničný slad.
„Polotmavý ležák má barvu tmavého jantaru a intenzivní příjemně lehce ovocnou chuť. Ta je výsledkem dlouhé doby zrání při nízké teplotě. Při vaření byly použity 3 chmely a 4 slady. K plné chuti a silnému řízu přispěl i podíl pšeničného sladu. Nová „třináctka“ nabídne střední hořkost s příjemným dozníváním,“ uvedl sládek Jan Pavlík. Stupeň hořkosti je 20 až 22 IBU a obsah alkoholu je 5,3%.
Speciální edici pivovar Tambor uvařil jen k 100. výročí vzniku republiky. Bude pouze v nefiltrované podobě a jen v sudech. Speciální etiketa s využitím státní vlajky připomíná výročí vzniku Československa.




You may also like...