Nefiltrovaný Pardubický Porter

První republika vždy byla synonymem pro kvalitní a poctivé zboží, jemuž se dnes snaží přiblížit nejeden výrobce. Pardubickému pivovaru coby vyzrálému dospělému bylo už 47 let v době, kdy samostatná republika vznikla a Porter znal svět už 29 let. Už tehdy však v Pardubicích věděli, co je kvalita a jak si ji udržet, případně vylepšit.
Prvorepublikové období bylo zlatou érou pivovaru, v níž vzrostl výstav z 30 000 hl na 100 000 hl a výrazně se rozšířil export po celé Evropě. Otázkou je, zda by tomu bylo jinak, nebýt rodinného stříbra – Pardubického Porteru.
Oproti Porteru který známe dnes, byl ten před 100 lety trochu jiný. Tradiční receptura je stále stejná, ale přibyl proces filtrace a pasterace, který mění chuťové vjemy a prodlužuje trvanlivost. Tehdejší Porter může tedy působit trochu „surovým“ dojmem, ale právě to z něj dělá originál, kterým je.
Právě proto připravili k výročí 100 let od založení První republiky něco jedinečného. Výroční Porter – nefiltrovaný a nepasterovaný, přesně takový jako před 100 lety. Budete jej moci potkat ve vaší hospůdce na čepu, ale hlavně v limitované edici lahví. 1918 kusů unikátních lahví s unikátní číslovanou etiketou, budou k dostání hlavně v podnikových prodejnách od 28.10.