Nozib Special Brews

Pivovar Bizon představil nový projekt – NOZIB Special Brews! Je to tak trochu Bizon pozpátku. Jak víte, Bizon není klasický pivovar s dvousetletou tradicí a chmelem v logu. Zaměřujeme se na klasické ležáky i svrchně kvašená piva. A právě NOZIB by měl zájem o zahraniční pivní styly ještě více prohloubit.
Pod značkou NOZIB budou vařit piva světových pivních stylů. Základní řadu tvoří JUICY NEIPA 15° a WEST COAST IPA 14°. Další piva plánují vařit v jednorázových várkách. Budou experimentovat se surovinami a postupy.
„A jaký je příběh za NOZIBem? Jsme rodinný minipivovar, který založil v roce 2011 můj táta, Robert Beneš. Já jsem mezitím studoval grafický design a postupně pronikal do světa pivovarnictví, kterému jsem nadobro propadl. Ochutnal jsem spousty piv, soustředil se na senzoriku, studoval pivní receptury a trendy ve světovém řemeslném pivovarnictví. A vymýšlel strategii, jak NOZIB pojmout. Táta mi dal prostor a příležitost, abych mohl projekt rozjet v jeho pivovaru a s pomocí všech zaměstnanců včetně jeho. Je to splněný sen. Věřím, že je to přínos pro celý pivovar, můžeme se stále posouvat, objevovat a překračovat hranice.
NOZIB vznikal jako má bakalářská a následně diplomová práce na Vysoká škola uměleckoprůmyslová v Praze.
Držte nám palce!
Michael Beneš“

   info o pivovaru   fotogalerie   etikety

You may also like...