Kyselá Máňa 10° a Raketa Sour 17°

Kyselý rok si zaslouží zakončit kyselým pivem!
Pivovar Matuška má dvě novinky. Kvůli koronavirové situaci nebyla zdejší varna a tým 100% využiti. Místo standardních 8 várek vařili v průměru 3 várky týdně. A proto se rozhodli vyzkoušet něco pro místní pivovar zcela nového a časově více náročného, k čemuž si pozvali ostříleného kyselého Lukáše Tomsu od Dvou kohoutů. S jeho pomocí uvařili dva kyseláče s využitím laktobacilů, takzvaným kettle sour způsobem.
Uvařili tedy malinové gose AKA Kyselá Máňa 10° a Sour IPA s názvem Raketa Sour 17°.
Kyselá Máňa 10°: Pivo je uvařené z plzeňského a pšeničného sladu, malin, šípku, koriandru, chmele a špetky soli. Jedná se tedy o malinové gose s šípkem. Pivo je velmi svěží, lehce kyselé, malinové ve vůni i na jazyku a to vše zakulacené v plné chuti podpořené mořskou solí.
Raketa Sour 17°: No a když měli ty laktobacily na Kyselou Máňu, přišlo škoda je nepoužít znovu, a tak se rozhodli uvařit Sour IPA, a to také kettle sour způsobem. Pivo má stejný základ jako místní Zlatá Raketa, pouze s tím rozdílem, že je kyselá. Abym podpořili vůně chmelů, přidali ke standardnímu složení chmel Enigma. Pivo je tak díky skladbě chmelů citrusově ovocné, v chuti pak osvěživě nakyslé, ale přitom velmi plné a silné.

  info o pivovaru   fotogalerie   etikety


Na čepu a v prodeji bylo:

You may also like...