300 Kurven 10 %

V hořickém pivovar JungBerg se rozhodli propojit dvě místní tradice – vaření Hořického piva a slavné motocyklové závody 300 zatáček Gustava Havla a Česká Tourist Trophy. Bodem propojení se stalo pivo s lehce provokativním, ne však hanlivým názvem – 300 KURVEN 10% (německý překlad 300 zatáček).
300 KURVEN 10% je příjemná, spodně kvašená desítka, nezvykle plná sladové chuti. Do té zabalili vyváženou hořkost a vůni dvou žateckých chmelů. 300 KURVEN 10% je samozřejmě nefiltrovaná, nepasterovaná a složena jen z vody, sladu, chmele a kvasnic, jako všechna naše piva.
Pivo je dostupné v sudech a také ve skleněných lahvích o objemu 0,66 l. První várka byla uvařena v březnu 2019 a pivo bylo slavnostně představeno již na začátku května, ještě před samotnými závody.
Vyjímečnost piva 300 KURVEN se snaží podtrhnout také originálním designem etikety, lahve a podtácků. Jejich součástí byla i propagace města Hořice (www.horice.org), Hořického muzea motorek (www.museumcrr.cz) a pořadatele závodů AMK Hořice (www.amkhorice.cz).

You may also like...