Horácký minipivovar Jihlava

 

   fotogalerie

   etikety

adresa: Pávovská 3106/19, 586 01 Jihlava

www.pivovarhorac.cz

e-mail: mv-hattrick@seznam.cz


Na čepu a v prodeji bylo:

 
  • V dubnu 2024 v prodeji Apricoo (sour ale, meruňkový kyseláč, EPM 11 % alk.: 4,7 % IBU 28) a Horác Highlander (american IPA, EPM 15 % alk.: 6,7 %, chmely Citra a Agnus).
  • V dubnu 2023 novinka – Pšeňka 12°. Bylo to svrchně kvašené pšeničné pivo světlé barvy, hezky pitelné s vůní banánu a hřebíčku. Vyrobeno bylo z pšeničného (66%) a plzeňského (34%) sladu s použitím chmelu Mandarina Bavaria a Saaz Late. Kvasnice byly použity Fermentis SafAle WB-06. Obsah alkoholu: 5,3% Extrakt původní mladiny: 12,6% EBC(barva): 7 IBU(hořkost): 12.
  • Na počátku června 2022 dvě nová piva – Sharp 14 a Highlander. Jednalo se o Single Hop Ale s chmelem Eldorado a American IPA s chmely Agnus a Citra. Obě piva byla za studena chmelená.
  • V březnu 2022 novinka – Horácké hruškové pivo s nízkým obsahem alkoholu 2,1 %.
  • V únoru 2021 v prodeji piva Horác 10 světlé, 11 světlé, 12 světlé, 12 polotmavé, Patrick 13,6 Imperial stout.
  • V listopadu 2020 v nabídce Horác 12 světlý ležák, Horác 11 světlý ležák, Horác 10 světlé výčepní, Horác 12 polotmavý ležák.
  • Na podzim roku 2018 byla technologie přestěhována do Jihlavy, do prostor zrušeného Pivovaru Hrboun.
  • Vítání Horáce proběhlo v Jihlavě 9. dubna 2016 od 13 do 22 hodin v nákupním centru na Březinkách.
    Podnikatel Miloš Vostrý si v Chlumu (Chlum 8, 675 07 Chlum u Třebíče) na pomezí Jihlavska a Třebíčska z bývalého servisu na kamiony vybudoval Horácký pivovar.V Jihlavě mimo jiné provozuje bar a pivnici. Nyní se rozhodl, že chce ve svých podnicích točit vlastní pivo. „Před třemi lety jsem v pivovarnictví skončil. Asi před rokem a půl jsem si ale říkal, že by nebylo marné se do pivovarnictví vrátit. Napadlo mě, že když už provozujeme pivnici a bar, tak bychom si k velkým pivům mohli přibrat nějakou menší značku. A proč ne rovnou vlastní,“ popsal zrod nové značky piva Horác Vostrý. S tímto nápadem objel několik svých známých, které poznal v době, kdy pracoval ve velkých pivovarech. Nápad je nadchl, a tak si na to plácli. Prostory bývalého servisu v Chlumu začali přebudovávat na malý pivovar. „Nechtěli jsme jít nikam do nájmu. Proto jsme to udělali v objektu jednoho mého kolegy. Od srpna 2015 jsme bývalý servis zrekonstruovali natolik, aby vyhovoval požadavkům hygieny. Poté jsme ho naplnili potřebnou technologií,“ vysvětlil Vostrý výběr místa, kde se pivo Horác vaří.
    Hořké pivo plzeňského typu pod značkou Horác uvařil sládek Jan Holan. Horác se vaří ze dvou českých sladů a tří českých chmelů pěstovaných na Žatecku. „Výsledkem je hořkost, výrazná barva a plná chuť, tedy vlastnosti, které maximálně vychází vstříc chuti našich pivařů. V nabídce bude Horácká dvanáctka – filtrovaná, nefiltrovaná i polotmavá a také Horácká desítka. Předpokládaná roční kapacita je 10 tisíc hektolitrů a téměř kompletně se bude stáčet do sudů. Na pivovaru participují kromě Vostrého ještě čtyři provozovatelé restaurací na Vysočině. V těchto provozovnách také lidé pivo Horác najdou na čepu. Těšit se na něj mohou pivaři především v restauracích na Jihlavsku a Třebíčsku. „Uvažujeme také o tom, že dvě až tři procenta budeme stáčet do pet lahví a prodávat do speciálních obchodů, které nabízí celou škálu pivních značek,“ podotkl Vostrý. (zdroj: http://jihlavsky.denik.cz/podnikani/na-brezinkach-v-sobotu-predstavi-nove-pivo-20160408.html)