Zaniklé minipivovary – minipivovary ve Slušovicích

První pivovar byl vybudován v obřím sudě u dostihové dráhy. Měl zařízení od firmy HBH, které bylo odmontované z Tábora a předtím z Brna – Králova Pole.

Fungoval cca 1 rok a zařízení pak bylo demontováno a odvezeno. Pivo se jmenovalo Bavor a vlastnila jej tatáž společnost Bavor, s.r.o. Zlín. Byl činný v roce 1996. Produkce byla světlá kvasnicová 10, 12 a černá 10, vše vyřano po „bavorském“ způsobu, tedy více prokvašené a trochu odlišné chuti od českých piv. Pivo bylo dováženo i do několika restaurací ve Zlíně.  

Čtěte také:  Pivovar Kolešovice

Druhý minipivovar byl založen v roce 1997 v budově dál od dostihové dráhy blíže k sídlišti.

První várka byla uvařena někdy v druhé polovině roku 1997. Zařízení dodala firma POSAD tech montage Valašské Meziříčí. Kapacita pivovaru byla 6 000 hl ročně. Varna byla zřízena na 20 hl, dále vířivá káď, deskový chladič, CK tanky, křemelinový a deskový filtr. Firma Bavor spol.s r.o. Zlín pivovar v letech 1997-1999 pronajala společnosti Rodinný pivovar Slušovice v.o.s.. Ta zde vařila pivo Salvet (příjmení jednoho ze společníků).
Pivovar vznikl na základě spolupráce pana Salveta s pivovarem Bernard (Salvet byl velkoodběratel piva Bernard, proto založil s dalšími společníky pivovar, ve kterém se mělo vařit v licenci pivo značky Bernard). Takto se pivo vařilo asi půl roku, potom pivovar Bernard ukončil spolupráci.

Od roku 2000 provozovali minipivovar opět původní majitelé (firma Minipivovar Valašský Beran s. r. o.), kteří vařili stejný sortiment piva, pouze pod názvem Beran. Cena 0,5 l piva v červnu 2000: 12 % – 13 Kč, 15 % – 15 Kč.
Sortiment piva před uzavřením:
Beran 10 % světlé, Beran 12 % světlý ležák, Beran 14 % tmavý ležák, Beran 15 % polotmavý ležák.
V roce 2001 byl provoz zastaven. V září 2002 nefungovala ani restaurace.