Minipivovar Clock Fenetra Potštejn

 

   fotogalerie

adresa: Na Brnou 394, 517 43 Potštejn

www.fenetra.cz

e-mail: info@fenetra.cz


Na čepu a v prodeji bylo:

 
  • V dubnu 2024 v prodeji Jaro 12° (DDH Wheat Ale). Nádherně pitelný ale s výrazným aroma chmelových pryskyřic a podílem pšeničného sladu v sypání. Dvakrát za studena chmelený Sabrem a Nectaronem. alk.: 5,1 %, 10 EBC, 30 IBU.
  • V červnu 2023 v prodeji Lazarus 6 (nealko sour ale alk.: 0,5 % 7 EBC, 20 IBU, ječné slady, pšeničné slady, mučenka, broskve, mango).
  • V březnu 2023 v nabídce Troublemaker. Jednalo se o 29° Imperial Stout, který dozrával v sudech po Bourbonu. Při vaření použili Tonka fazole, vanilku a kakaové boby. Obsahoval 12,8% alkoholu a díky použitým ingrediencím měl krásně nasládlou likérovou linku. 80 EBC, 45 IBU.
  • V lednu 2023 první pivo roku 2023, a to s názvem Zima. Jednalo se o New England IPA s obsahem alkoholu 5,7% za studena poctivě chmelenou fantastickou čtyřkou chmelů Strata, Sabro, Riwaka a Galaxy. Tradiční plná chuť, ovesné vločky, spousta vůně a pryskyřice.
  • V květnu 2022 novinka Stagflace (britský chmel Harlequin a novozélandský Nectaron spojují aroma tropického ovoce, ananasu nebo broskve a vytvářejí komplexní chuť plného piva DDH pale ale, alk.: 5,1 %).
  • V únoru 2022 v prodeji 11° Glee pale ale, 12° Herbee herbal gose, 14° West Coast IPA, 17° Antonio brut IPA. Při výrobě těchto piv použit čirok, konkrétně jeho česká odrůda Ruzrok vyšlechtěná v roce 2014 Výzkumným ústavem rostlinné výroby. Je to obilnina, jejíž hlavní předností je, že zrna neobsahují lepek, a tak se náramně hodí pro výrobu piva vhodného pro celiaky.
  • V průběhu roku 2021 ukončena výroba v původním Pivovaru Clock a výroba zcela přesunuta do Pivovaru Fenetra.
  • Pivovar od roku 2020 sídlí v průmyslovém objektu u železniční stanice, ve kterém původně stejnojmenná firma vyráběla okna a dveře. Objekty od osmdesátých let minulého století chátraly a pivovar tak přispěl k oživení typicky průmyslového industriálu. Zaměřuje se na piva originálních chutí s různým druhem kvašení a dokvašování. Zrání probíhá v dřevěných sudech od whisky, sherry, bourbonu a následně dokvašuje i v lahvích. Je propojený s Pivovarem Clock.