Zaniklé minipivovary – Staroměstský pivovar U Supa

 

   fotogalerie

   etikety

adresa: Celetná 22, Praha 1

www.pivovarusupa.cz

e-mail: info@pivovarusupa.cz


Na čepu a v prodeji bylo:

 
  • Dne 7.3.2023 znovu otevřeno. Bez technologie. Na čepu Sup 12 světlý ležák vařený v Cvikově.
  • V lednu 2022 Univerzita Karlova jednala o koupi Pivovaru U Supa v Celetné ulici, jenž se nachází ve stejnojmenném domě, který vysoká škola vlastnila a prostory pronajímala současnému majiteli pivovaru.
  • V listopadu 2021 stále mimo provoz.
  • Od června 2020 z důvodu rekonstrukce mimo provoz.
  • Sládci pivovaru nakoupili speciální suroviny a pro hosty uvařili Jarní speciál SuP Saison 13. Saison 13 bylo svrchně kvašené pivo belgického stylu Ale. Tento svěží sezonní speciál středně plné chutí měl 13 % EPM a 5,2 obj.% alkoholu. Jeho barva byla zlato-oranžová (25-28 EBC), hořkost byla velice příjemná (30-35 IBU) a krásně voněl po chmelu, koření a citrusech. Na čepu pro milovníky pivního moku bude v týdnu od 2. do 8. dubna 2018.
  • Pivovar U Supa byl nově zrekonstruován společností La Gare Restaurants v roce 2016. Generálním dodavatelem výrobní technologie minipivovaru s maximální roční kapacitou 1100 hl jsou Pacovské strojírny, akciová společnost. Varna, tedy hlavní část celého zařízení, je prosklená, plášť vyrobený z borosilikátového skla, a umožňuje hostům sledovat proces vaření piva. Toto unikátní zařízení nenajdete nikde jinde v Čechách a v Evropě pouze na 4 místech včetně Pivovaru U Supa.