Minipivovar Hostivar H2 Praha

 

   fotogalerie

   etikety

minipivovar Hostivar 1

adresa: Hornoměcholupská 755 / 115, 109 00 Praha 15

www.pivovar-hostivar.cz

e-mail: h2@pivovar-hostivar.cz


Na čepu a v prodeji bylo:

 
  • V září 2020 – novinka 12 APL (American Pale Lager). Jednalo se o spodně kvašené pivo, do po hlavním kvašení na spilce přidali chmely Amarillo a Centenial. V této fázi výroby nepřecházejí téměř žádné hořké látky ze chmelu do piva, ale zintenzivňuje se aroma, které tyto chmely způsobují, konkrétně tóny květin, citrusů a bylin.
  • Nový letní speciál Osmička na čepu od 18.6.2018 v H2. Lehké, spodně kvašené pivo uvařené ze dvou sladů a chmelů s přídavkem německého chmele Polaris. Ten dal Osmičce nejen hořkost, ale také mírně chladivé aroma zvýrazněné marockou mátou, kterou přidali do ležáckého tanku. Obsah alkoholu : 3,1 %.
  • Pivovar Hostivar měl v prosinci 2017 v prodeji limitovanou edici speciálů: na Hostivaru 1: Doppelbock 17 (17,6 % EPM, alk.: 7,0 %). Spodně kvašené pivo, které se vyznačuje hnědou barvou s rudými tóny, výraznou sladovou vůní a plným tělem. Hořkost je střední a objevuje se až na závěr. Pivo vařili kombinací 4 druhů sladu a 2 druhu českých chmelů. na H2: Golden Strong Ale 18 (18,6 % EPM, Alk.: 7,9 %). Svrchně kvašený speciál zlatavé barvy vařený kombinací pěti druhů sladu a 3 druhů chmele. Ve vůní převažuje květinové, lehce ovocné aroma.
  • Cyklistická 8° nejen pro cyklisty byla další sezónní pivo Hostivaru. Lehké, spodně kvašené pivo uvařené ze dvou sladů a chmelů s přídavkem německého chmele Polaris. Ten dal osmičce nejen hořkost, ale také mírně chladivé aroma zvýrazněné marockou mátou, kterou přidali do ležáckého tanku. Byla uvařena v H 2.
  • Veřejnosti otevřen ve zkušebním provozu dne 7.dubna 2017.
  • Dne 8.5. 2016 bylo slavnostně poklepáno na základní kámen druhého pivovaru Hostivar, který vyrostl nedaleko stávajícího.