Minipivovar Řevnice

 

   fotogalerie

    etikety

adresa: Pod Lipami 71, 252 30 Řevnice

www.pivovar-revnice.cz

e-mail: pivovar@corsorevnice.cz


Na čepu a v prodeji bylo:

 

  • V prosinci 2023 v nabídce Vánoční pivo. Místní klasická dvanáctka okořeněná tou nejkvalitnější, tedy cejlonskou, skořicí, která je oproti běžným aromatičtější. Řevnická Černá 11. Velmi tmavý ležák, který měl díky použitým praženým sladům příjemné kávové až čokoládové aroma. Chmeleno odrůdou Rubín, který dodal lehkou kořenitost. EPM: 11,75 % IBU: 32 EBC: 45 Alk.: 4,5 %.
  • V říjnu 2023 v nabídce Vídeňský ležák s konopím 11. Jantarově zabarvené sladově plné pivo se středním řízem a rozumnou hořkostí. Chmelené bylo německou odrůdou chmele Hallertau Tradition, který dodává pro Hallertau typické bylinné až trávové aroma obohacené o sladší květinové tóny, které byly doplněné maďarskou aromatickou odrůdou konopí Tisza.
  • V září 2023 novinka – Řevnickejl EJL. Světlejší svrchně kvašené pivo vyrobené z ryze českých surovin: plzeňského sladu a nové české odrůdy chmele, Ceres. Vzhledem k nižší stupňovitosti bylo dobře pitelné a díky použitému chmelu má příjemnou ovocnou vůni. Alk.: 4,1 %.
  • V srpnu 2023 Řevnický Galang Ale. Poctivě hořká svrchně kvašená desítka s kultovním asertivním americkým chmelem Simcoe, jehož ovocně-piniové tóny byly podpořeny dodaným thajským zázvorem, galangalem, který vše hezky podkreslil svou jemnou kořenitostí. Řevnická All-Wheat APA 11 – dobře pitelná svrchně kvašená pšeničná jedenáctka, u které jsou v sypání zastoupeny pouze pšeničné slady: světlý, tmavý a trochu karamelový. Pro dodání aroma a hořkosti použili odrůdu Chinook, který dodává citrusovou kořenitost až dřevitost, a špetku Straty pro lehké vyvážení sladšími tóny.
  • V červenci 2023 novinka Řevnický Loomi Ale 9. Lehký letní ejlík s přídavkem na slunci sušených černých citronů, kterým se na středním východě říká „loomi“. Ty dodaly pivu příjemnou osvěžující citrusovou kyselost a v závěru se hezky propojily a doplnily hořkost dodanou odrůdou chmele Strata.
  • Na Velikonoce 2023 na čepu Kopřivové pivo (ochucené výčepní pivo, alk.: 4 %).
  • V prosinci 2022 v prodeji Řevnická 20 Strata Vulkán. Silné pivo z pšeničného sladu a chmele Strata, který byl použit jak při chmelovaru, tak za studena. Pro primární kvašení byl použity kvasnice pro pšeničná piva a bylo dokvašováno sektovými kvasnicemi. Pivo bylo tak i přes vysoký obsah alkoholu dobře pitelné, voňavé a s lehkou kyselinkou na konci díky zastoupené pšenici a charakteru kvašení. EPM 20% Alk.:11,2% IBU 65.
  • V září 2022 Polotmavá 11. Podzimní plnější spodně kvašený speciál připravený z šesti druhů sladů a řádně chmelený Rubínem, který pivu dodává nejenom potřebnou hořkost, ale i příjemnou bylinnost a kořenitost. EPM: 11,8% IBU: 28 EBC: 30 ABV: 4,5%.
  • Od 22.5.2022 na čepu měli Řevnickou “sekyrkovou” 9. Lehký a dobře pitelný spodně kvašený speciál vyrobený z ječného a pšeničného sladu. Při chmelovaru použit pouze Žatecký poloraný červeňák. Obsah alkoholu 3,7%. IBU 20.
  • V květnu 2022 na čepu měli Řevnickou “cyklistickou” 8 (svrchně kvašený speciál). Lehký ejlík s nízkým obsahem alkoholu, jen 3%. Tzv. single malt a single hop – uvařeno z jednoho druhu sladu (plzeňského) a jednoho druhu chmele (Citra), díky kterému mělo pivo osvěžující nádech citrusů.
  • V březnu 2022 na čepu Řevnická APA 11. Světlejší ejlík typu American Pale Ale s jemnou ovocnou vůní, kterou dodal použitý chmel Citra.
  • V říjnu 2021 novinka: 11 India Pale Lager. Příjemně voňavý speciální podzimní ležák, jehož receptura byla inspirována zdejší dvanáctkou. Jednalo se o hojně chmelený ležák, jako klasické pivo stylu IPA, v tomto případě americkými odrůdami.
  • V srpnu 2021 novinky: 11 Golden Bitter (ejl s vyšší hořkostí anglického střihu) a Grodziskie (polský pivní styl vyráběný z pšeničného sladu sušeného dubovým kouřem).
  • V březnu 2021 novinka – Rovnodenní speciál. Je to „dvanáctka“ APA, světlý ejl typu smash (Single Malt And Single Hop), což znamená, že je jednosladový a je použitý jen jeden druh chmele. Obsah alkoholu 5, 3 %. Aby vynikly všechny chmelové vůně a chutě, silně Rovnodenní nachmelili za studena, čímž pivu dodali přirozený zákal, který je chrakteristický pro styl NE IPA. Hořkost však odpovídá spíše stylu APA, a tak vlastně vznikla nová kategorie: NE APA. New Extra American Pale Ale. Pro jeho přípravu použili víděňský slad a chmel Ekuanot.
  • V únoru 2021 další novinka – Kazbek 11°. Řádně uleželá polotmavá jedenáctka chmelená pouze jednou odrůdou (tzv. single hop), Kazbekem. Příjemné lehce ovocné chmelové aroma, střední hořkost, nižší říz a trochu vyšší suchost.
  • V únoru 2021 připravili netradiční limitovanou edici svrchně kvašeného piva Horňák s pivoňkovým výluhem a lesními jahodami v bio kvalitě od firmy Wild & Coco. Jahody dodaly pivu lehkou narůžovělost a kyselinku. Výluh z pivoňky lékařské obohatil pivo o jemné květinové tóny ve vůni i chuti, a v závěru poškádlil i lehkou trpkostí typickou pro bylinné výluhy. Pivo bylo typicky pšeničné a až NEIPovsky zakalené.
  • Od 11.3.2020 nové pivo – Řevnická Pšenka 14°. Barva jantarová, s patrným zákalem, ve vůni hřebíček, trochu banánu, středně plné s lehkou kyselinkou na konci, na pšenici relativně hořké s mírnou trpkostí.
  • V září 2019 na čepu Světlé výčepní 10° a Světlý ležák 12°.
  • V provozu od jara 2019.