Minipivovar Spojovna Praha

 

   fotogalerie

   etikety

adresa: U Kunratického Lesa 1801, 148 00 Praha 4

www.pivovarspojovna.cz

e-mail: info@pivovarspojovna.cz


Na čepu a v prodeji bylo:

 
 

  • V říjnu 2023 na čepu 12° Belgický Blond. Světlé svrchně kvašené pivo s výrazným sladovým tělem, jemuž komplexnost dodal podíl nesladované pšenice a žitného sladu. Osobité kouzlo doplnilo nezaměnitelné aroma kvasnic belgické provenience. Uvařili ho o něco slabší než je zvykem v jeho domovině. Alk.: 5,0 %.
  • V září 2023 na čepu 10° American Blonde. Jednalo se o světlé svrchně kvašené pivo s příjemným nasládlým tělem, které vyvažuje lehká hořkost. V chuti i vůni dostal prostor chmel Willamette, přinášející bohaté květinové aroma a lehce ho doplnil chmel Idaho 7 trochou ananasu.
  • V dubnu 2023 na čepu Vršovický Víťák (svrchně kvašené světlé pšeničné pivo amerického typu, alk.: 5 %).
  • Na počátku září 2022 na čepu Kunratický Študák 11 Ale, Kunratický Ležák 12 světlý, Malešický Maliňák 10 sour, Roztylský R.I.P.A.K. 14 IPA, Hostivar Spojovna 10 světlé výčepní, Nupacký Novák 12 NEIPA.
  • V srpnu 2022 speciál NEIPA Nupacký Novák 12. Jednalo se o pivo s typickým plnější tělem, kterého se dosahuje podílem ovesných a pšeničný vloček. Aroma tropického ovoce mu dodaly chmely Eukanot, Mosaic a Citra.
  • V březnu 2022 novinka na čepu – Hrdinný Kyjevák 12°. Tmavý ležák své jméno dostal na počest Ukrajiny a jejich hrdinů. Tento výjimečný ležák se vyznačoval velmi tmavou barvou. Měl aroma praženého sladu, které mu dodal specifickou sladovou chuť. Celkový dojem byl vyvážený příjemnou hořkostí českých chmelů, takže výsledná chuť není sladká, ale spíše sušší. Objem alkoholu 5,1% obj.
  • V únoru 2022 v prodeji Paběnický Pošťák 16. Tento Red Ale bylo pivo jako stvořené do současného nejistého sychravého počasí. Když je zima, zahřeje a svou plnou chutí povzbudí. Sušší tělo a vyvážená hořkost mu dodávají velice příjemnou pitelnost i přes jeho vyšší sílu (alkohol 6,6% obj.). Mělo výraznou sladovou chuť i vůni s lehkým ovocným nádechem.
  • V prosinci 2021 v prodeji vánoční speciál Spořilovský Světák (Imperial Stout 21), který zrál se špalíky z dubových sudů od whisky. Jednalo se o silné pivo se sytě černou barvu, plným tělem a lehkým řízem. V chuti šlo nalézt tóny čokolády, kávy, nebo oříšků a sušených plodů. Obsah alkoholu 9,5%.
  • Dne 20.10.2021 na čepu Kunratický Študák 11 Ale, Kunratický Ležák 12, Chodovský Kravaťák 12 Weissbier, Šeberovský Fešák 14 Stout, Roztylský R.I.P.A.K. 14 IPA.
  • Na počátku září 2021 na čepu Kunratický študák 11 ale, Kunratický ležák 12 světlý, Ryztylský R.I.P.A.K. 14 IPA, Šeberovský fešák 14 stout, Hostivar 10 světlé výčepní, Libušský letňák 9 ale.
  • Od 4.6.2021 v prodeji nově Letňák 9 ale. Pro tento rok zvolili novozélandský chmel Azacca, aby pivu dodal tropický nádech a příjemnou hořkost.
  • V únoru 2021 novinka – Vestecký Valoňák 15. Pivo typu Biere de Garde, což je tradiční pivní styl z pomezí Francie a Belgie (Valonsko). Vždy se vařilo hned po sklizni a nechávalo se dlouho zrát. Proto i zde ho nechali zrát čtyři měsíce. Jednalo se o pivo střední síly a tmavě bronzové barvy, které mělo výraznou sladovou chuť se znatelným pšeničným profilem, dodanou přídavkem nesladované pšenice. Vyšší říz přispěl k celkově suššímu tělu.
  • Na konci září 2020 nový speciál – American Amber Ale 12. Jednalo se o pivo měděně načervenalé barvy s bohatým ovocným aroma z chmelů Willamet a Eukanot doplněným o karamelové tóny. V chuti vyzníval karamelový slad podpořený výraznější hořkostí a celý doušek uzavřel žitný slad podporující říz piva.
  • V srpnu 2020 na čepu Křenický Kolíňák 11 – pivo typu kölsch. Kölsch je tradiční německé pivo pocházející z Kolína nad Rýnem. Jedná se o svrchně kvašené pivo velmi světlé barvy, vyššího řízu a vyvážené chuti i aroma. Má 4,8% obj. alkoholu a EPM 11,6.
  • Od 21.4.2020 čepovali limitovanou edici speciálu Jesenický Jarňák 14 IPA. Jedná se o světlé svrchně kvašené silné pivo nazlátlé barvy s jemným nádechem karamelu. Příjemné ovocné aroma pivu dodávají chmely Comet, Chinook a Amarillo. Alkohol 6,2%, EPM 14,5%.
  • Od 4.11.2019 na čepu nové polotmavé svrchně kvašené silné pivo typu Ale. Výjimečná hořká žitná IPA v barvách podzimu. Do várky přidali 35% žitného sladu, který dává pivu sušší tělo a zvýrazňuje jeho hořkost. V chuti jste mohli najít nádech borovic, kterou přidaly chmely Amarillo, Simcoe a Crystal.
  • Od 11.4.2019 nově na čepu Modřanský Meďák 13. Polotmavé svrchně kvašené silné pivo typu Ale, vařené z pěti druhů sladu a chmelené pouze žateckým poloraným červeňákem. Velikonoční speciál s výraznější chutí medu.

  • V říjnu 2018 na čepu Chodovský Kravaťák 12 Witbier. Belgický typ pšeničného piva světlé barvy s jemnou hořkostí a lehkým tělem. Pro typické aroma se do něj přidává koriandr, heřmánek a pomerančová kůra. Podává se s plátkem citrónu.
  • Od září 2018 novinka na čepu: 12 Red Ale (Vestecký vandrák). Scotish ALE, neboli skotská verze RED ALE – Svrchně kvašené pivo typu ALE. Výrazně sladové pivo vařené ze třech druhů sladů s vyváženou hořkostí doplněné tóny oříšků a čokolády, chmel použili pouze Golding. EPM 12,4 % obsah alkoholu 5% obj.
  • V červenci 2018 na čepu Opatovský Letňák (ale 9 %).
  • Otevřeno 4.5.2018.