Minipivovar Labuť Litoměřice

 

   fotogalerie

   etikety

adresa: Zítkova 784/5, 412 01 Litoměřice

www.minipivovarlabut.cz

e-mail: info@olor.cz


Na čepu a v prodeji bylo:

 

    • Dnes 30.12.2021 byl poslední den, kdy bylo možné navštívit Minipivovar Labuť v Litoměřicích. Na čepu již pouze 12° leŽák Labuť světlá, 13° ALE Labuť světlý. Dne 31.12.2021 definitivně zavřeli.
    • V září 2021 dvě novinky: 11 % Ginger Ale nebo 13 % Rye Ale.
    • Od 1.6.2021 na čepu 8% Summer Mango Ale Labuť. Na léto opět připravili lehký Ale s přídavkem žitného sladu, který dodává pivu sametovou hutnost a plnost. Kombinace amerických chmelů podpořila příjemnou hořkost a citrusové aroma. Vše pak bylo skvěle doplněno šťávou z tropického manga. Alkohol: 2,8 %.
    • V dubnu 2021 nový speciál 14% Zkouřená Labuť, silné světlé spodně kvašené pivo z nakuřovaných sladů.
    • Na konci září 2020 na čepu 14% American Nugget. Silné světlé svrchně kvašené pivo. Americká varianta klasického anglického piva APA je chmelená americkými a novozélandskými chmely, které dodávají pivu specifickou hořkost a výraznou vůni po citrusovém ovoci. Alk. 6%.
    • Dne 25.9.2020 na čepu 11% Kellerbier, 12% světlý ležák, 12% polotmavý ležák 13% světlý Ale a novinka 14% American Nugget.
    • Od 24.1.2020 novinka 14% Rye Ale Labuť. Zajímavou variantou pivního stylu „ALE“ je toto svrchně kvašené pivo s přídavkem žitného sladu. Zde připravili žitný speciál z pěti druhů sladů, kde podíl sladu žitného je 25%. Díky žitnému sladu má pivo vyšší hutnost a plnost. Hořkost a aroma dosahujeme čtyřmi druhy amerických chmelů. Ve svěží vůni můžete cítit citrusové a angreštové tóny.
    • Na konci prosince 2019 na čepu 16 % Medová Labuť. Ochucené silné polotmavé medové pivo, spodně kvašené, připravované ze čtyř druhů speciálních sladů, tří druhů chmelů a 18 kg pravého medu od litoměřických včelařů. Pivo se vyznačuje plným tělem, vyšším řízem, příjemnou hořkostí, nasládlou chutí po medu. Obsah alk.: 6,5%.
    • Od 16.7.2018 na čepu letní speciál 8% Summer Mango Ale Labuť. Lehký Ale s přídavkem žitného sladu, který dodal pivu sametovou hutnost a plnost. Kombinace amerických chmelů podpořila příjemnou hořkost a citrusové aroma. Vše pak bylo skvěle podpořeno šťávou z tropického manga. Alk.: 2,9 %.
    • V květnu 2018 nově na čepu speciál 18 % American Coffee PORTER Labuť. Tmavý svrchně kvašený special typu Porter. Labutí Porter byl uvařen z 5-ti druhů sladů s přídavkem ovesných vloček pro zjemnění chuti. Dále byla použita aromatická káva z Vietnamu. Hořkost piva tvořily 4 druhy chmelů ze Slovinska, Nového Zélandu a Velké Británie. Tyto kombinace daly pivu aroma po čokoládě a zrajícím ovoci. Obsah alkoholu: 7,8 %.
    • V březnu 2018 na čepu 15 % Stout Labuť. Pivo tmavší až černé barvy s praženou kávovou a čokoládovou vůní. Stout Labuť byl uvařen ze sedmi druhů speciálních sladů a dvou druhů amerických chmelů. Střední říz se středním tělem a velmi lehká alkoholová hřejivost v závěru. Pivo vzniklo ve spolupráci s pivovarem Falkon. Obsah alk.: 6,4%.
    • V prosinci 2017 na čepu 15 % Belgian Ale Labuť. Svrchně kvašený speciál inspirovaný belgickou pivní scénou. Jednalo se o svrchně kvašené pivo uvařené z belgických sladů, dvou druhů anglických chmelů a belgických kvasinek. Tyto kvasnice dodávají pivu výrazné aroma, kde můžete například cítit vůni banánů, hřebíčku a rozinek. Hořkost u těchto piv je nižší a bývají jemně nasládlá. Hořkost – 20 IBU Alkohol – 6,3 %.

  • V září 2017 nově na čepu 11% Witbier. Belgická varianta svrchně kvašeného pšeničného piva ochucená koriandrem, pomerančovou kůrou a heřmánkem. Witbier měl bledou barvu, světlounkou pěnu, střední říz a nižší plnost. Alk.: 4,2%.
  • Dne 17.8.2017 na čepu novinka, 12 % německý Ale typu Kölsch. Svrchně kvašené pivo z oblasti Kolína nad Rýnem. Bledě zlatá barva, jemná pěna, vůně slabě sladová a příjemně ovocná po malinách. Pivo mělo jemnou vyváženou chuť sladu a ovocných tónů s jemnou hořkostí, tělo bylo středně slabé s nižším řízem. Alk. 5%.
  • Dne 1.6.2017 na čepu 10 % výčepní, 12 % světlý ležák, 12 % polotmavý ležák, 13 % Ale, 15 % Maibock.
  • Dne 27.1.2016 na čepu narozeninový speciál Black Wheat IPA 15 %. Svojí hořkostí připomínal piva typu IPA, ale kombinací tmavých ječných a pšeničných sladů a chmelením americkými chmely za studena získalo toto pivo velmi tmavou až černou barvu a hustou béžovou pěnu. Čokoládové a kávové tóny se snoubily s ovocnou vůní tropického ovoce, pryskyřice, hořké čokolády a praženého sladu.
  • Minipivovar měl na konci prosince 2016 na čepu novinku – 18 % Medový pivní speciál Labuť.
    Silný spodně kvašený medový speciál připravovaný ze čtyř druhů speciálních sladů, tří druhů chmelů a
    18 kg pravého medu od litoměřických včelařů. Obsah alk.: 7 %. Hořkost – 20 IBU Barva – 28 EBC
  • Minipivovar od 22.11.2016 nabídl pivo 15% Belgian Ale Labuť. Svrchně kvašený speciál inspirovaný belgickou pivní scénou. Jednalo se o svrchně kvašené pivo uvařené z belgických sladů, dvou druhů anglických chmelů a belgických kvasinek. Tyto kvasnice dodávají pivu výrazné aroma, kde můžete například cítit vůni banánů, hřebíčku a rozinek. Hořkost u těchto piv je nižší a bývají jemně nasládlá. Barva – 23 EBC. Hořkost – 20 IBU. Alkohol – 6,3%.
  • Minipivovar měl na počátku listopadu 2016 na čepu novinkový speciál – 16 % fresh hop Kazbek IPA.
    Tento speciál je možné uvařit pouze jednou do roka a to jen v okamžiku sklizně zeleného chmelu.
    Obsah alkoholu je 6,8%. Hořkost – 40 IBU. Barva – 20 EBC.
  • Dne 27.9.2016 na čepu dvě novinky: 11% Kellerbier (tzv. sklepní pivo) je nefiltrovaný, příjemně chmelený a spodně kvašený ležák. Má nižší až střední říz a střední plnost. V aroma i chuti se projevuje kvasničnost, karamelové a oříškové tóny po Mnichovském sladu a samozřejmě chmelová hořkost, přecházející do doznívání.
    Obsah alkoholu je 4,2%
    15% Oatmeal Pale Ale. Styl OATMEAL Pale ALE je u nás méně známý typ ENGLISH ALE. Pro výrobu se skutečně používají běžné ovesné vločky, jejichž aroma je v pivu cítit. Tento speciál je uvařen ze tří druhů speciálních sladů, tří druhů kvalitních anglických chmelů a anglických kvasnic svrchního kvašení.
    Obsah alkoholu je 6%. 15 EBC 33 IBU
  • Od 9.8.2016 na čepu 11% Hefewweizen Labuť. Pšeničné pivo bavorského typu. Svěží lehká chuť s banánovým a hřebíčkovým aroma je dosažena díky speciálním kvasinkám při kvašení. Hefeweizen je vyráběn s vysokým podílem pšeničného sladu, což dává hotovému pivu přirozený zákal. Minimální hořkost je dosažena kombinací českých chmelů. Alk.: 4,3%
  • Minipivovar měl v červenci 2016 nově na čepu speciál 11% WITBIER Labuť.
    Belgická varianta svrchně kvašeného pšeničného piva ochucená koriandrem, pomerančovou kůrou a heřmánkem. Witbier má bledou barvu, světlounkou pěnu, střední říz a nižší plnost. Je skvěle pitelné a osvěživé. V chuti a aroma dominuje ovocnost a lehčí trpkost. Chmelová složka je v podstatě neznatelná. Obs. alk.: 4,2%
  • Minipivovar měl koncem května 2016 na čepu novinku – 14 % Red Rye Ale Labuť. Svrchně kvašený žitný speciál z 5 druhů sladů, z toho 25% podíl žita, díky němu bylo v těle pivo hutnější a plnější. Barva měděná s červenými tóny. Hořkost a aroma dodávají 4 druhy amerických chmelů. Pivo mělo svěží vůni citrusů. Obs. alk.: 5,4%
  • Minipivovar měl od 2.5.2016 na čepu další pivní novinku – 16 % Maibock Labuť. Silný jantarový spodně kvašený pivní speciál původem z Bavorska. Pití tohoto piva je spojováno s jarem a měsícem květnem. Na rozdíl od klasického boku je Maibock světlejší a více chmelený. Aroma je sladové až medové. Vyšší plnost. Pěna bohatá až krémová a pevná. Lehká alkoholová hřejivost na závěr. Obs. alk.: 6,4%
  • Novinka 14% Extra Special Bitter Labuť od 20.4.2016 na čepu.
    Minipivovar nabídl svrchně kvašené pivo ve stylu English Pale Ale, s vyšším obsahem alkoholu a silnějším chmelením. Ačkoliv mají tato piva v názvu hořkost – bitter, příliš hořká nebývají. Extra Special Bitter patří do skupiny světlých hořkých piv. Barva bývá obvykle tmavší zlatá až jantarová. Chmeleno pouze anglickými chmely. Chuť je komplexní, poměrně výrazná, můžeme v ní nalézt ovocné tóny. Pivo bylo vyrobeno ve spolupráci s létajícím pivovarem Prager Laffe.
    Alk: 5,8 %.
  • Zajímavou variantou pivního stylu „ale“ bylo v dubnu 2016 svrchně kvašené pivo 14 % Rye Ale Labuť s přídavkem žitného sladu. V minipivovaru připravili žitný speciál z pěti druhů sladů, kde podíl sladu žitného je 25 %. Díky žitnému sladu mělo pivo vyšší hutnost a plnost. Hořkost a aroma dosahovali čtyřmi druhy amerických chmelů. Obsah alk.: 5,8 %
  • Od 25.3.2016 na čepu novinka – 17 % Chocolate Milk Stout Labuť. Velmi zajímavý typ pivního stylu Stout, často také nazývaný jako Cream Stout nebo Sweet Stout. Při jeho výrobě je přidáván nezkvasitelný cukr – laktóza. Kvasinky nejsou schopny tento cukr zpracovat, takže zůstává v pivu. Výsledkem je pak sladší a tělnatější chuť spojená i s vyšší energetickou hodnotou piva. Chocolate Milk Stout Labuť byl uvařen s přídavkem velmi kvalitního kakaa, které tomuto pivu propůjčuje čokoládové tóny ve vůni i v chuti. Pivo bylo uvařeno ve spolupráci s létajícím pivovarem Falkon. Obsah alkoholu: 6,6 %.
  • Dne 9.2.2016 na čepu 11% Kellerbier – tzv. sklepní pivo, 12% světlý leŽák Labuť, 12% polotmavý leŽák Labuť, 13% Ale Labuť
    15% India Coffee Robust Porter.
  • Od 29.1. 2016 byl na čepu narozeninový speciál India Coffee Robust Porter 15 %. Silnější svrchně kvašený pivní speciál ve stylu Porter s přídavkem velmi kvalitní indické kávy, která pivu dodává velmi výrazné kávové aroma.
  • Minipivovar měl v lednu 2016 na čepu nový speciál Imperial IPA 19 % Labuť. Svrchně kvašená silná varianta pivního stylu IPA. Vyvážená kombinace dvou světlých sladů a tří druhů amerických chmelů dodávaly tomuto pivu neuvěřitelnou kombinaci vůní a chutí v kontrastu s nezvykle vysokou hořkostí, to vše podtrhoval i vysoký obsah alkoholu. Pivo bylo vyrobeno ve spolupráci s létajícím pivovarem Falkon. IBU: 100 Ob. alk.: 9,1%.
  • Dne 30.11.2015 na čepu 11° Kellerbier – tzv. sklepní pivo, 12° světlý ležák Labuť, 12° polotmavý ležák Labuť, 13° ALE Labuť
    17° Medový pivní speciál Labuť.
  • Minipivovar měl 13.11.2015 na čepu svrchně kvašený pivní speciál světlé barvy s přídavkem žitného sladu 13 % Rye IPA Labuť. Mimořádně zajímavá chuť v sobě zpočátku nesla příjemné ovocné tóny, aby posléze překvapila velmi výraznou chmelovou hořkostí. Neméně zajímavé bylo aroma, kde zpravidla převládá vůně chmelu. Pivo bylo vytvořeno ve spolupráci s létajícím pivovarem Klinetz Katz. Alkohol.: 5,6 %
  • Dne 11.11.2015 na čepu 11° Kellerbier – tzv. sklepní pivo, 12° světlý ležák Labuť, 12° polotmavý ležák Labuť, 13° ALE Labuť
    13° Rye IPA – svrchně kvašený pivní speciál.
  • Dne 19.10.2015 na čepu novinka 13 % Labuť Fresh Hop Ale. Minipivovar připravil svrchně kvašený pivní speciál světlé barvy s výraznou hořkostí. Fresh Hop Ale 13 % byl chmelen čerstvým zeleným chmelem Kazbek z žatecké oblasti. Chmel byl odebrán přímo z česačky při sklizni. alk.: 5,4 %
  • Na konci září 2015 na čepu 11° Kellerbier (tzv. sklepní pivo), 12° světlý leŽák Labuť, 12° polotmavý leŽák Labuť, 13° ALE Labuť, 13° Rauchweizen – nakuřovaný pšeničný speciál.

Starší info:
V prosinci 2010 vrcholily práce na soukromém minipivovaru s restaurací v objektu bývalého hotelu Labuť v litoměřické Zítkově ulici. Majitelé pivovaru, manželé Sabina a Ondřej Žákovi, chtěli přivítat první hosty už v lednu 2011, věřili, že si v současnosti moderní druh restaurace s možností vidět výrobu piva najde své zákazníky. „Nápad realizovat v Litoměřicích něco takového je hodně starý, nějaký čas zabralo vyřizování povolení a samotná stavba trvala zhruba rok. Původně jsme chtěli otevírat už na konci roku, nakonec se termín posunul na leden. První pivo uvaříme sice ještě v roce 2010, zákazníkům ho ale kvůli technologickým postupům budeme moci nabídnout až zkraje dalšího roku,“ popsala v prosinci 2010 situaci okolo pivovaru Sabina Žáková. Zcela nový podnik se bude jmenovat Minipivovar Labuť a v nabídce má mít 11° a 12° světlé a také polotmavé pivo plzeňského typu. „Při výrobě projde pivo dvěma stádii kvašení, nebude obsahovat žádné konzervanty, vracíme se zde k původnímu vaření piva,“ řekla ve sklepeních hotelu Labuť Sabina Žáková. Jak dodala, s manželem ještě neměli jasno o tom, jak se bude nové pivo jmenovat. Prostory restaurace a pivovaru byly stylové, klenuté sklepení zdobí původní obnažené zdivo. Hosté, kterých se dovnitř vejde kolem šedesáti, měli sedět na dřevěných lavicích a v sezoně mohli využít i venkovní zahrádku. „Chceme, aby host, který sem přijde, poznal atmosféru výroby piva. Ucítí typickou vůni, která se před lety linula městem, když se vyrábělo pivo v litoměřickém pivovaru. Plánujeme také jakousi zážitkovou návštěvu pivovaru, kdy si člověk bude moci na vlastní kůži vyzkoušet se sládkem samotnou výrobu,“ popsala další záměry majitelů Sabina Žáková.
Roční produkce minipivovaru měla být v začátcích 600 hl piva, což znamenalo 120 tisíc půllitrů. Stáčení do lahví a následný prodej do obchodní sítě manželé Žákovi neplánovali, některá speciální piva však chtěli stáčet do vlastních reklamních lahví. Minipivovar neměl být klasickou restaurací, která by nabízela například teplou kuchyni, k jídlu zde mohli hosté dostat spíše „chuťovky“ k pivu, jako jsou například sýry. To vše mělo dotvářet ráz a neobvyklost.
Pivovárek se nachází v objektu bývalého hotelu, resp. v jeho sklepích. Vchod je ze dvora (kde bude v létě velká zahrádka a gril) dolů po schodech. Samotná hostinská místnost je členěna na kuřáckou, která se nachází v nižší partii, u výčepního pultu a nekuřáckou, o pár schůdků výše. Celkem asi 50 míst (více v části nekuřácké). Za výčepním pultem je varna, o objemu 600 l. Zatím byly po otevření na čepu světlý ležák 12° a 12°polotmavá. V únoru 2011 přibyla i tmavá 11°.
V minipivovaru bude v nabídce dvanáctka světlá a polotmavá a tmavá jedenáctka, všechny druhy ležácké. „Do každého piva se používá od směsi dvou až pěti druhů sladu a tři druhy chmele. I varný proces, který zde probíhá, není pro jednotlivá piva stejný. S každým pivem se pracuje jinak a optimalizace jednotlivých druhů bude trvat přibližně rok,“ sdělil sládek.
Pivo se ve varně vaří deset až dvanáct hodin, a produkt – takzvaná mladina z varny se pak nechává sedm až dvanáct dní, podle druhu piva, zakvasit ve spilce. „Kvasnice jsou speciální odrůda. Používáme klasické otevřené spodní kvašení piva, při teplotě od 6° do 12°C. V této fázi, dalo by se říct, vzniká alkohol,“ popsal postup sládek. Když mladé pivo ve spilce dosáhne potřebných parametrů, přečerpává se do ležáckých tanků. Zde se zavře a nechá dozrát a přibližně za tři týdny může jít hotové pivo ke spotřebiteli. Název nového litoměřického piva zatím není známý. „Nějaký název bude, ale rozhodli jsme se to nechat na samotných konzumentech, jak si toto litoměřické pivo pojmenují,“ sdělila spolumajitelka minipivovaru Sabina Žáková.
Minipivovar Labuť otevřel pro veřejnost v pátek 28.ledna 2011 ve 12 hodin.
Vaří zde sládek z kroměřížského Černého Orla pan Martin Hrubeš, během jeho nepřítomnosti se o pivo stará místní podsládek. První várka proběhla 14.prosince 2010.
Technologii od varny (6 hl), přes otevřené spilky, ležácké tanky až po pípu dodala Prostějovská firma MBS. Vaří se z upravené vody z vodovodního řadu, kvasnice jsou z Budvaru.
Dne 7.2.2011 byly v nabídce 11° tmavá, 12° světlá a 12° polotmavá, vše 29 Kč/ 0,5 l. Tácky se prodávali za 5 korun za kus. Otevřeno denně 11:00-23:00.
Minipivovar v březnu 2011 nabízel piva polotmavou 12° a tmavou 10°.
V dubnu 2011 bylo rozhodnuto o názvech piv – Světlý Žák a Černá Labuť.
V říjnu 2010 se čepovalo kromě klasické nabídky i světlá 10° a světlý 15° speciál Jungmann.
Počátkem února 2012 byl v restauraci sortiment: 12° světlý ležák Labuť, 12° polotmavý ležák Labuť, 11º světlý ležák Labuť, 15º světlý Ale Labuť a 15º Černá labuť.
V polovině února 2012 minipivovar nabízel sortiment: 11° světlý ležák, 12° světlý ležák, 12º polotmavý ležák, 15º světlý ale, 15º Černá labuť.
Na konci února 2012 minipivovar nabízel sortiment: 11° světlý ležák, 12° světlý ležák, 12° polotmavý ležák, 15º světlý Ale, 15º Černá labuť.
Dne 6.11.2012 na čepu 11° Jantarová, 12° světlý ležák, 12º polotmavý ležák, 13º speciál Ale, 14º tmavý speciál svrchně kvašený.
Ke konci roku 2012 měli na čepu kromě tradičních ležáků, dva speciály – oba svrchně kvašené a to 13° Ale a tmavou 14°.
Dne 18.1.2013 na čepu 12° světlý ležák, 12° polotmavý ležák, 13º speciál ale, 16º speciál ležák typu bock.
Dne 21.2.2013 na čepu 11° Jantarová, 12° světlý ležák, 13º speciál ale a 16º speciál bock.
Dne 13.3.2013 na čepu 11° Jantarová, 12° světlý ležák, 12º polotmavý ležák, 16º speciál typu bock a 15º žitný speciál svrchně kvašený.
Dne 17.4.2013 na čepu 10° světlé, 12° světlý ležák, 12º polotmavý ležák, 13º speciál ale, 15° žitný speciál svrchně kvašený.
Jako laik přistupovala s pokorou k vaření piva i Sabina Žáková, majitelka minipivovaru Labuť. „Pivo nepiju. Při výrobě ochutnám na špičku jazyka kvůli hořkosti, ale půllitr piva jsem nikdy nevypila. Ani třetinku,“ řekla v srpnu 2013 sedmatřicetiletá žena, která se o minipivovar ve sklepě původního secesního hotelu stará společně s manželem. Ten sice pivo pije, ale ani on se nedá považovat za odborníka. Přesto se rozhodli, že svoje podnikání spojí právě s pivem. Budova, která byla už před sto padesáti lety postavena jako hotel Labuť, patřila rodině Sabiny Žákové. Když s manželem přemýšleli, co s nevyužitými sklepy, poradil jim jeden známý, který si minipivovar sám založil. Prý že je to v módě a ať to taky zkusí. Na otázku, co o provozování minipivovaru předem věděli, Sabina Žáková opět trochu váhavě přiznala: „Prostě nic. Sehnala jsem informace z internetu, zkontaktovala firmy, přivedla je sem, nechala si všechno vysvětlit, namalovat, spočítat, pozvali jsme architekta a začal kolotoč povolení.“ Uznala, že ona ani manžel do pivovarnického světa tak úplně nepatří a podle toho se na ni zkušení pivovarníci ze začátku dívali. Jako překážku to ale nevnímá. „Nemusíte být z oboru, ty důležité lidi si najmete a udělají to pro vás stejně dobře, jako by to bylo jejich vlastní,“ je přesvědčená. Jejich hlavní sládek má zkušenosti z Budějovic a pravidelně k nim dojíždí, další sládek pomáhá s ostatními věcmi včetně údržby. „Nejsem technický typ a nesahám na to, ale mám na to profíky, kteří mě zastoupí. Dělám jenom papíry a rozhoduji o tom, co budeme vařit,“ řekla majitelka. Navzdory tomu, že technologii nerozumí, nechce při vaření piva dělat kompromisy. „Pro mě je důležité, že vyrábíme přírodní produkt, záleží nám na kvalitě a na pestrosti nabídky. Nepřidáváme žádné ovocné tresti nebo barviva, a pokud budeme dělat třeba na Vánoce medovou variantu, tak z pravého medu od místních včelařů.“ Oba manželé si přitom ponechali svoje původní povolání, protože rodinu se třemi dětmi a k tomu několik zaměstnanců by pivnice s minipivovarem neuživila. On je manažerem v informačních technologiích, ona se věnuje angličtině, kterou vystudovala, a vodí mimo jiné do minipivovaru zahraniční turisty, kteří připlují na výlet po Labi. To prý znamená pro minipivovar velmi zajímavý příjem. „Myslím, že minipivovarům pověst nekazíme. Dokázali jsme to vybudovat z ničeho, bez znalostí, které pořád sbíráme. To ale neznamená, že to děláme na koleně. Děláme to tak, jak to správně má být.“ (zdroj: www.novinky.cz)
Dne 24.6. nově na čepu 14° Weizenbier.
Dne 1.8. na čepu 10° světlá, 12° světlý ležák, 12° polotmavý ležák, 13° speciál Ale a 14° speciál Weizenbier.
Dne 17.10. bylo na čepu 10° světlá, 12° světlý ležák, 12° polotmavý ležák a 13° Labuť ale.
Dne 29.11. 2013 na čepu je právě nový 17° medový svrchně kvašený speciál.
Dne 5.1.2014 na čepu 11° Jantarová Labuť, 12° světlý ležák, 12° polotmavý ležák, 13° Labuť Ale a 17° Labuť Medový speciál.
Dne 15.1. bylo na čepu 11° Jantarový ležák, 12° světlý ležák, 12° polotmavý ležák, 13° Ale a 16° Black Ale.
Dne 14.4. na čepu 11° Nakuřovaný ležák, 12° světlý ležák, 12° polotmavý ležák a 13° Ale.
Dne 2.5. na čepu novinka – 16° Žitný Ale.
Dne 2.6. na čepu 10° světlé výčepní, 12° světlý ležák, 12° polotmavý ležák, 13° Ale a novinka 14° Labuť Weizenbier.
Dne 17.8.2014 na čepu 10° výčepní, 12° světlý ležák, 12° polotmavý ležák, 13° Ale a 14° Weizenbier.
Dne 31.8. na čepu 10° výčepní, 12° světlý ležák, 12° polotmavý ležák, 13° Ale a 14° Labuť Rye Ale (žitný speciál).
Dne 25.9. na čepu 10° výčepní světlé, 12° světlý ležák, 12° polotmavý ležák, 13° Ale, 14° Rye Ale.
Dne 8.11. na čepu 11° Jantarová, 12° světlý ležák, 12° polotmavý ležák, 13° Ale a 19° Belgický speciál – Quadrupel.
Od 19.11. na čepu novinka 13° American Pub Wheat Ale Labuť.
Dne 15.12.2014 na čepu vánoční 17°Medový speciál.
Dne 10.2.2015 na čepu 11° Jantarová, 12° světlý ležák, 12° polotmavý ležák, 13° Ale a 16° Black IPA.
Dne 29.3.2015 na čepu 11° Kellerbier, 12° světlý ležák, 12° polotmavý ležák, 13° Ale a 16° Black IPA .
Dne 7.5. na čepu 10° Světlé výčepní, 12° světlý ležák, 12° polotmavý ležák, 13° Ale, 13° Černá Labuť.
Dne 15.6. na čepu 10° Labuť Světlé výčepní, 12° světlý ležák Labuť, 12° polotmavý ležák Labuť, 13° Ale Labuť a 13° Speciál Egeria.

Připomenout význam řeky Ohře v životě našich předků i v současnosti je cílem oslav, které provázely turistickou sezonu podél řeky, od jejíž první písemné zmínky v roce 2015 uplynulo 1210 let. Při té příležitosti litoměřický minipivovar Labuť uvařil a nabízel třináctistupňový pivní speciál Egeria. „Jde o pšeničný speciál ze čtyř druhů sladů, kde je 55 % sladu pšeničného, díky němuž má pivo přirozený zákal. Minimální hořkosti, která je typická pro tento pivní styl, dosahujeme dvěma druhy českých chmelů. Pivo se vyznačuje vyšším řízem a vyšší plností,“ charakterizovala jej Sabina Žáková, majitelka minipivovaru Labuť, v jehož varnách bylo v první fázi uvařeno 600 litrů zlatavého moku. A proč právě pivo Egeria? Názvy Ohře i Ohara patrně vzešly z jejího keltského pojmenování Agara (Ag znamená losos, Ara znamená tekoucí voda). Tomu odpovídá i její německý název Eger. (zdroj: www.litomerice.cz)