Minipivovar Pioneer Beer Žatec

 

   fotogalerie

   etikety

adresa: Nám. Prokopa Velkého 303, 438 01 Žatec

www.pioneerbeer.cz

e-mail: info@pioneerbeer.cz


Na čepu a v prodeji bylo:

 
 

  • Na konci dubna 2024 na čepu Brilliant světlý ležák. Použita odrůda chmele Saaz Brilliant. Ta byla získána výběrem po křížení ze Žateckého poloraného červeňáku a vyznačuje se jemnou chmelovou vůní. Na první chmelení byla doplněná chmelem Agnus, pro docílení výraznější kořenitosti a komplexnější hořkosti. Jednoduchý základ, tvořený plzeňským sladem a trochou ovesných vloček, nechal vyniknout příjemné chmelení a podporuje výbornou pitelnost. EPM: 12% hm. Alk.: 5 % obj. 38 IBU 9 EBC.
  • V dubnu 2024 v nabídce Eclipse IT! (Australian pale ale). Moderní Pale Ale, kde střední tělo s mírnou sladovostí nechává zářit hlavně chmel v jeho čisté podobě. Australská hvězda ECLIPSE s vysokým obsahem hořkých látek i silic přináší nápadnou hořkost a aroma sladké mandarinky a citrusové kůry s pozadím čerstvého jehličí. EPM: 13% hm. Alk.: 5,3 % obj., 49 IBU.
  • Od 7.1.2024 na čepu Superstition (Pověra) IPA 15. Pivo, které vzniklo ve spolupráci s kanadským pivovarem Godspeed. Společně vybrali 7 chmelů z obou kontinentů a vznikla tak svébytná IPA. Výrazně hořká s aroma citrusů, bylin a stopou zemitosti. Chmele: US – Warrior, Mosaic, Talus. CZ – Jupiter, Juno, Eris, Pluto. Alk.: 6,4 % obj. 65 IBU 9 EBC.
  • V prosinci 2023 v nabídce IMEĹO 16. West coast IPA s intenzivní hořkostí s projevem grepu a pryskyřic díky americké chmelové klasice SIMCOE. Originální blend chmelů CRYO POP spolu s EL DORADO na studené chmelení přineslo modernější linku citrusů pomerančové kůry a manga. Alk.: 6,7 % obj. hořkost 68 IBU barva 10 EBC.
  • Na počátku února 2023 na čepu Resident 11° světlý ležák, Maják 12° světlý ležák, Komfort 12° světlý ležák, Experimentální IPA 14° Quadrant.
  • Od 28.9.2021 v nabídce: Pivo „Maják“ pojmenovali po známe žatecké dominantě. Světlý ležák 12, který pohladil výraznou hořkostí, příjemným chmelovým aroma a vyváženým sladovým tělem. Odrůda Vital udělala radost intenzivní čistou hořkostí. A aby dosáhli komplexnějšího chmelového charakteru, použili na druhé, třetí chmelení a také do vířivky ještě hromadu Saaz Shine.
  • Na konci října 2019 v prodeji El Dorado SMASH – Single Malt And Single Hop. Pivo vařené pouze z jednoho druhu plzeňského sladu a jedné odrůdy chmele El Dorado. Netradiční Ale připravený dekokčním rmutovaním, typickým pro ležáky, díky kterému se získá ze sladu více aromatických látek. Chmel El Dorado s vysokým obsahem alfa hořkých kyselin a aromatických silic dodává pivu výraznou hořkost a aroma s nádechem pomerančů, meruněk a tropického ovoce.
  • Od 5.9.2019 novinka Diplomat, India Pale Lager 12. Vzali to nejlepší z ležáku a okořenili ho poradnou dávkou chmele Nelson Sauvin jako u IPA. Výsledkem je chuťově netradiční ležák s vyšší hořkostí, svěží pitelností a ovocným aroma s dominanci angreštu, grepu a bílého vína.
  • V prodeji APA chmelená méně známou odrůdou chmele Cashmere, která byla vyšlechtěna z Cascade a díky aroma se jí také někdy přezdívá jako „Super Cascade“ Chmel dodává pivu velmi specifickou hořkost s jemným dozníváním. Ve vůni se projevují peckoviny a žlutý meloun s tóny pryskyřice a bylin.

  • Dne 17.5.2019 na čepu Rezident 11 ležák, HoppyHelles 12 ležák za studena chmelený, Pia Pai 13 Ale s novozelandskými chmely a novinka UFO 12 Session IPA.
  • V dubnu 2019 novinka Hoppy Helles. Ležák vycházející z tradičního německého pivního stylu helles, který si trochu poupravili chmelením za studena moderními německými odrůdami Mandarina Bavaria, Callista a Ariana. Vznikl tak světlý ležák s plným sladovým tělem, střední hořkostí a příjemným chmelovým aroma s bylinnými a citrusovými tony.
  • V lednu 2019 nově uvařenému pivu Hello Yellow 2 dali tak trochu jiný rozměr. Oproti verzi 1 byla použita kombinace chmelů Kazbek, Mosaic a Citra které dodaly pivu výrazné aroma citrusu a tropického ovoce. V limitované edici byla možnost koupit lahve s 3D etiketou včetně brýlí.
  • Od 15.10.2018 v pivovaru šlo koupit lahve 0.75 l nebo sudy 30 l a 50 l. K dispozici byly piva Rezident 11 a Caramel Shake 13.
  • V provozu od léta 2018.