Co bylo inspirací pro logo Zichoveckého pivovaru

Ivan Husák, rodák z malé vesnice Zichovec na Slánku, investoval peníze, které měl z podílu ve firmě na výrobu nemocničních lůžek, do výstavby nového společenského centra v obci. Součástí je pivovar s restaurací, multifunkční sál s galerií a lezeckou stěnou, kaple, obecní úřad či penzion, vše z dílny architekta Jaromíra Veseláka.

Výstavba trvala čtrnáct měsíců a nová piva, Sokolík 11°, Krahulík 12°, Moták 13° nebo nejsilnější Magor 15°, mohli dne 29.9.2012 ochutnat návštěvníci slavnostního otevření zichoveckého areálu. Běžný provoz restaurace byl zahájen dne 8. října 2012.

Nová náves, tedy komplex pivovaru, restaurace, penzionu vtiskl obci zajímavou moderní tvář. Pivovar byl postaven na roční výrobní kapacitu 1 500 hektolitrů. Výstav minipivovaru v dalších měsících neustále stoupal. V roce 2014 přesáhla výroba 800 hl piva, což bylo téměř o padesát procent více proti minulému roku. Minipivovar i v dalších letech jel na plnou kapacitu, aby uspokojil zájem místních hostů i hostinských z okolí.

Úspěch byl motivací pro další rozvoj. Společnost v roce 2016 začala budovat nový pivovar v Lounech, který zprovoznila na jaře 2017.

Typické průčelí nové zichovecké kapličky se stalo základním tvarem, který se objevuje na etiketách i podtáccích. Barevnost vychází ze zemitých tónů krajiny v údolí Zlatého potoka.