Zámecký minipivovar Blatná

 

   fotogalerie

   etikety

adresa: Plzeňská 315, 388 01 Blatná

www.liquib.cz

e-mail: liquib@liquib.cz


Na čepu a v prodeji bylo:

 
  • V dubnu 2024 v nabídce Kohout z města růží světlý speciál 14°. Byl to speciální světlé pivo, které zaujme svou jantarovou barvou. Typické bylo pro svou bohatou chuť s nádechem chmelové hořkosti. Při vaření použili český, mnichovský a barvící slad a chmelí třemi druhy chmelů (ŽPČ, Sládek a Premiant).
  • V březnu 2024 pod značkou „Kohout z města růží“ vyráběli piva plzeňského typu. Sortiment: Světlá výčepní 10, Světlý ležák 11, Polotmavý ležák 12, Světlý speciál 14.
  • V dubnu 2018 nově v prodeji Blatenská IPA 17 % spodně kvašená.
  • Na konec roku 2017 připravili Sládkovo sváteční světlý speciál 14 %. Uvařeno z moravského sladu a nejkvalitnějšího žateckého chmele, který pivu dodává rafinovanou hořkost.
  • Pivovar najdete v levé části objektu lihovaru, který byl k tomuto účelu opraven. Technologie výroby piva je postavena v celonerezovém provedení, sestává se z varny o kapacitě 10 hl, chladiče mladiny, kvasných tanků, tanků na dozrávání piva, stáčírny KEG sudů, PET lahví a skleněných lahví. Dne 12. srpna 2016 byl pivovar požehnán blatenským farářem Marcinem Piaseckim.