Minipivovar Power Brew (Sibeeria) Praha

  

   fotogalerie

   etikety

adresa: Kolbenova 438/7, 190 00 Praha-Vysočany

www.sibeeria.cz

e-mail: pivovar@powerbrew.cz


Na čepu a v prodeji bylo:

 
 

  • V březnu 2023 v nabídce Sibeeria 𝐂𝐚𝐧𝐝𝐲𝐧𝐬𝐤𝐢𝐣 (EPM 30 %, alk.: 10,6 %). Imperial Stout s peruánskou kávou Estrella Divina z pražské pražírny Candycane coffee a s javorovým sirupem. Delikátní praženost tmavých sladů a sušenková chuť se harmonicky mísí s tóny kávy i sladkostí javorového sirupu.
  • V únoru 2022 v prodeji speciál Sibeeria 𝐋𝐚́𝐬𝐤𝐚 (𝑊𝑒𝑠𝑡 𝐶𝑜𝑎𝑠𝑡 𝐼𝑃𝐴, EPM 14 %, alk.: 6,4 %). Použili trojici chmelů HBC 586, Mosaic a Chinook aby vytvořili světlé pivo se skvělou pitelností, příjemnou hořkostí a citrusovým aroma.
  • V srpnu 2022 speciál 𝐁𝐥𝐞𝐬𝐬𝐞𝐝 𝐁𝐞𝐚𝐯𝐞𝐫 (kooperace Sibeeria Brewery & La Calavera; 𝑆𝑚𝑜𝑘𝑒𝑑 𝐼𝑚𝑝𝑒𝑟𝑖𝑎𝑙 𝑆𝑡𝑜𝑢𝑡 s javorovým sirupem a kakaovými boby, na bukovém dřevě nakuřovaný slad, EPM 29 %, alk.: 10,7 %).
  • V srpnu 2022 v prodeji 𝐏𝐮𝐫𝐬𝐮𝐢𝐭 𝐨𝐟 𝐏𝐞𝐚𝐫𝐟𝐞𝐜𝐭𝐢𝐨𝐧 (𝐺𝑜𝑠𝑒 𝑤𝑖𝑡ℎ 𝑃𝑒𝑎𝑟 & 𝑆𝑝𝑖𝑐𝑒𝑠, EPM 12 %, alk.: 4.9 %). První zdejší gose. Ve spolupráci s pivovarem Horizont Brewing z Budapešti se odvážně pokusili vytvořit ideální letní pivo, které by bylo víc než jen součtem svých částí. A že těch částí je: jemný zakalený základ, mléčné kvašení, sůl, špetka skořice, půl špetky hřebíčku a pár set kilo hrušek.
  • V únoru 2022 novinka – Sibeeria Camera Obscura 28. (imperial stout, alk.: 11,7 %). Temný a tajemný, zaručeně nekonvenční a totálně neprůhledný – tenhle hutný Imperial Stout nebyl typickým populární sladkým Pastry Stoutem. Samozřejmě, byl krásně sametový, intenzivně voněl čokoládou a tonka boby, ale místo klasické ulepené sladkosti následovala pořádná praženost se slušnou hořkostí.
  • Od 24.10.2021 v prodeji Sibeeria Brewery Motueka Sunrise 15 (alk.: 6,1 %). Krásně zakalená NEIPA Motueka Sunrise je postavená na dvou výrazných chmelech: Motueka a Pacific Sunrise. Bohaté studené chmelení vytváří intenzivní aroma jahod, papáji a manga s jemným náznakem bazalky. Lehčí, sušší sladový základ s nezanedbatelnou hořkostí zásadně zvyšuje pitelnost.
  • V říjnu 2021 novinka novinka: Sibeeria IPA+ Mango (EPM 15 %, alk.: 6,3 %). Další dobrodružný krok do světa, kde se chmel snoubí s ovocem, zkřížení West Coast IPA s hromadou manga. Chmely Citra a Mosaic.
  • V září 2021 v prodeji 30° Dark Ritual – Sibeeria Imperial Stout. Robustní smetanově černý stout s 11 % alk., který chutnal jako jemné pralinky z té nejtmavší čokolády. Hořký závěr, žádná laktóza, žádná sladkost – jen mnoho různých sladů.
  • V květnu 2021 novinka – Casual Affair. Zdejší pohled na ležák – mlhavě neprůhledný, chuťově hladký a vonící exotickým ovocem. Intenzivní studené chmelení dvojicí Nelson Sauvin a Mosaic. DDH Session India Pale Lager. 12 % EPM, alk.: 4,4 %.
  • V únoru 2021 v prodeji Never Too Old, imperiál stout. Přidání menšího množství kokosu do tohto hutného speciálu s tmavou kávovou pěnou mu prospělo a doladilo ho do dokonalosti. Tohle pivo bylo patřičně hořké a se svými 27° Plato a 9.8% alk.
  • Na konci října 2020 začali plnit pivo do 0,5 l plechovek. Prvním pivem v plechovkách byl Sibeeria Brewery Peach Sorbet 11 (alk.: 4,4 ). Sladké, kyselé a ovocné Berliner Weisse. Broskví přidali obrovské množství a a tak ovládly pivo ve vůni, v chuti i v barvě, která má krásný oranžový odstín. Kyselost je příjemná a vyvážená se sladkou ovocnou linkou.
  • V říjnu 2020 novinka – Ledoborec. Je to Imperial Baltic Porter a má 26° EPM a 9.3 % alkoholu.
  • Nová NEIPA Sibeeria Září 2020 byla chmelemá Amarillem a Mosaicem a voněla po citrusech (grapefruit). V chuti pak byly tóny peckového ovoce (meruněk), tropického ovoce (meloun), angreštu a hroznů. Na patnáctku měla díky nižšímu prokvašení příjemný obsah alkoholu a plnější hutné tělo.
  • V dubnu 2020 v prodeji světlá desítka Sibeeria Patronus. Udělali ji netradičně pouze ze zahraničních chmelů. Patrona charakterizuje na desítku výrazné chlebové tělo a skvělá pitelnost daná nižším obsahem alkoholu a čistým profilem kvašení.
  • V březnu 2020 novinka – Sea Buckthorn Sorbet. Je to osvěžující kyselé pivo s obrovským množstvím rakytníku řešetlákového, který zvýrazňuje kyselost a ovocnost piva, a s mangem, které dodává sladkost a charakter tropického ovoce. Sibeeria tak navazuje na českou tradici Berliner Weisse.
  • V únoru 2020 dozrálo pivo Sibeeria Lollihop. American West Coast IPA 15°, 6.6% alk. Ovocně sladká vůně s tóny tropického ovoce, ananasu, pryskyřice a citrusů, chmelová hořká chuť se suchým dozníváním, neuvěřitelně svěží IPA s výbornou pitelností.
  • První pivo roku 2020 byl Sibeeria Bonjour. Belgický saison za studena chmelený Galaxy, s ovocnými tóny grapefruitů a bílých hroznů, 12° Plato, 6% alk.
  • V provozu od prosince 2019. Pivovar majitelů pražského BeerGeek baru. Zpočátku vařili pod značkou Sibeeria (sibeeria.cz) a chystali se vařit další značky přátelských létajících pivovarů. Varna na 2 000 litrů.