Minipivovar Louka nad Veličkou

 

   fotogalerie

    etikety

adresa: Louka 59, 696 76 Louka nad Veličkou

www.pivovarlouka.cz

e-mail: info@pivovarlouka.cz


Na čepu a v prodeji bylo:

 
  • V prosinci 2023 v prodeji Vánočka 13. Světlý spodně kvašený speciál, který si po celou dobu zrání poležel na surovinách typických pro tradiční vánočku jako jsou med, rozinky naložené v rumu a samozřejmě pražené mandle. Tento speciál hodící se zejména na sváteční stůl se vyznačoval svou vyváženou chutí a specifickým aroma z českých chmelů, které bylo podtrženo jemnými tóny rozinek a mandliček.
  • V září 2023 Chilli Pale Ale 12. Pivo řazené do svrchně kvašené kategorie piv s výrazným aroma. Díky přídavku netradiční suroviny v podobě chilli papriček odrůdy Moruga toto pivo zařadili do kategorie speciality pale ale. Svou zlatavou barvu získalo díky základním sladům pale ale a plzeňskému s jemným přídavkem golden ale a sušenkového sladu. Výrazné aroma je tvořeno pouze chmely Columbus, Monroe, Galaxy a Cryo Sabro.
  • V červnu 2023 v prodeji Honey Ale 11. Toto pivo nebylo zvláštní v tom že je do něj přidán pouze med. Svoji svěže kyselkavou chuť získalo ne jen díky chmelům Lolar a Eclipse ale také díky tomu, že do sekundární fáze kvašení přidali zavíčkované plástve. Pivní kvasinky tak kompletně přeměnily všechny cukry obsažené v medu na alkohol. Ale díky uzavřenému procesu zrání zůstaly v pivu jemné medové tóny. Etanol obsažený v pivu navíc dokázal rozpustit zdraví prospěšný propolis, kterého je ve včelím vosku (plástvích) dostatek.
  • V prosinci 2022 v nabídce Včelař 13. Vánoční polotmavý spodně kvašený speciál s přídavkem medu. Základ byl tvořený výhradně ze světlého plzeňského sladu, který byl doplněný o karamelové slady na barvu a vídeňský slad na tělo. Na chmelení použili pouze české chmely.
  • V červnu 2022 v prodeji Honey Ale 11. Novinka v podobě letního lehkého ejliku, do kterého dali 25 kg výběrového medu a 5 kg zavíčkovaných pláství na maceraci společně s chmelem Loral a Eclipse, které dodávají pivu lehkou svěžest.
  • Na Velikonoce 2022 – Beránek 12 (český světlý ležák SMASH vařený na tři rmuty pouze z plzeňského sladu a 4x chmeleny odrůdou Saaz Late), Mazanec 13 (IPA do něhož přidali rozinky naložené v rumu, pražené mandle a trocha medu. Všechno je podtrženo komplexní vůní chmele Nelson Sauvin).
  • V říjnu 2021 novinka Most 11. India Pale Lager je pivo spodně kvašené, na které byli použity suroviny tradiční pro výrobu svrchně kvašených piv. Jak název napovídal, jednalo se o single hop z první české výrazně aromatické odrůdy pojmenované po místu vyšlechtění Most. Je to výrazně aromatický chmel po grapefruitech a borovicích.
  • V září 2021 další novinka: Jedový Ráj. První kooperační várku s létajícím pivovarem Hudvar. Jemná vyhlazená Žitná IPA s křišťálově rubínovým zabarvením má krásných 18 % EPM a 7 % alkoholu. Tělo a barva v tomto pivu bylo dodáno speciálními slady.
  • V září 2021 novinka: Max 11 polotmavé. Pivo bylo ze 6ti druhů karamelových sladů, díky čemuž mělo plné karamelové tělo a chmelený byl Max pouze německými chmely z oblasti Hallertau, což dodalo pivu jemnou hořkou linku.
  • V červnu 2021 v prodeji Summer Day 10°. Vysoká pitelnost a skvělé aroma zajišťují oblíbené chmely Polaris, Rakau, Citra a Sabro.
  • V březnu 2021 v prodeji velikonoční Beránek 12°. SMaSH – single malt and single hop Saaz Late. Pivo bylo vařené pouze z jednoho druhu sladu (Plzeňský) a jednoho druhu chmele (Saaz Late). Zrálo 7 týdnů v tanku.
  • V prosinci 2020 novinka – Vánočka 13°. Bylo to speciální spodně kvašené světlé pivo, do kterého bylo v procesu dozrávání přidáno všechno co patří do klasické vánočky. Pražené mandličky, rozinky naložené v rumu a med.
  • Dne 16.11.2020 v nabídce Dyńa 14° (polotmavy speciální ležák kde k varu přišoupli 100kg pečené dýně a plno koření), Svatý Martin 12° (světlý ležák na tři rmuty single hop Kazbek), Tercáš 13° (světlý novozélandský ležák. Klasický ležák, který chmelili pouze aromatickými chmely používanými převážně pro svrchně kvašená piva), Chilli Amber Ale 12° (polotmavé svrchně kvašené pivko do kterého při varu šoupli chilli papričky jolokia Chocolate a sephia serpent), Primáš 11° (klasická 11), Summer Night 11° (sweet stout – černé svrchně kvašené pivko s přídavkem laktózy).
  • Dne 13.11.2020 v nabídce Dyńa 14° (polotmavy speciální ležák kde k varu přišoupli 100kg pečené dýně a plno koření), Svatý Martin 12° (světlý ležák na tři rmuty single hop Kazbek), Tercáš 13° (světlý novozélandský ležák. Klasický ležák, který chmelili pouze aromatickými chmely používanými převážně pro svrchně kvašená piva), Chilli Amber Ale 12° (polotmavé svrchně kvašené pivko do kterého při varu šoupli chilli papričky jolokia Chocolate a sephia serpent), Primáš 11° (klasická 11), Summer Night 11° (sweet stout – černé svrchně kvašené pivko s přídavkem laktózy).
  • Od 7.11.2020 novinka – Dyňa 14. Do rmutu našoupali 100kg dýně hokaido a máslové dýně, kterou upekli a zaprášili skořicí a muškátovým oříškem.
  • Od 18.9.2020 v nabídce Svatý Václav. 12 ° ležák pouze z plzeňského sladu, chmeleny pouze tradiční odrůdou Žatecký poloraný červeňák, vařený na tři rmuty.
  • V srpnu 2020 novinka – Summer Day 10°. Letní svěží ejlík vařený ze dvou druhů sladů a nachmeleny chmelem odrůdy Wai-iti a Citra. Připomínající meruňky, broskve a citrusové plody.
  • Oficiální představení ve dnech 17.7.- 18.07.2020 při akci „Den otevřených vrat – Čechův dvůr a Pivovar Louka“.
  • Dne 10 června 2020 proběhla první oficiální várka piva pod značkou Pivovar Louka.