Libertas Platinum Label – Barrel Aged 2019

Po více než roční intenzivní práci v pivovaru Libertas v Úvalech se do prodeje dostává trojice pivního stylu Barley Wine dozrávaná v dřevěných barelech po ušlechtilých destilátech. Takže z leva máme:

BARLEY WINE 24% – COGNAC BARREL AGED 2019
EPM – 24%
Alkohol – 11%
Barel – limousinský dub po koňaku z oblasti Petite Champagne
Mocné komplexní sladové tělo, s tóny sušeného ovoce, karamele a melasy je potrženo vysokým obsahem alkoholu. Několikaměsíční zrání v dubových sudech po koňaku z oblasti Petite Champagne, dodává nádech vanilky, taninu, zralých hroznů a vyzrálého koňaku.

BARLEY WINE 24% – GRAND COGNAC BARREL AGED 2019
EPM – 24%
Alkohol – 11%
Barel – limousinský dub po koňaku z oblasti Grand Champagne – Rémy Martin
Mocné komplexní sladové tělo, s tóny sušeného ovoce, karamele a melasy je potrženo vysokým obsahem alkoholu. Několikaměsíční zrání v dubových sudech po koňaku Rémy, dodává nádech taninu, kořenitost cedrového dřeva, humidoru a starého koňaku. Tyto sudy byly poprvé naplněny koňakem v roce 1970, nyni po padesáti letech předávají kus historie našemu ročníku Barley Wine 2019.

BARLEY WINE 24% – CALVADOS BARREL AGED 2019
EPM – 24%
Alkohol – 11%
Barel – limousinský dub po kalvadosu z oblasti Calvados “Appellation Pays d’Auge Contrôlée”
Mocné komplexní sladové tělo, s tóny sušeného ovoce, karamele a melasy je potrženo vysokým obsahem alkoholu. Několikaměsíční zrání v dubových sudech po kalvadosu, dodává nádech dubu, taninu, jemného aroma ušlechtilých jablek a jemnost samotného kalvadosu. Jemné, svěží ovocné vyjádření kalvadosu s komlexitou limuzského dubu a mocnou sladovostí vytváří neobvyklou kombinaci.

>>> více o pivovaru Libertas Úvaly

You may also like...