Slast

Brněnský pivovar HARRY v letošním roce plánuje výstav 1200 hektolitrů. Podnik otevřel loni v prosinci a šlo o jednu z největších investicí v oboru na Moravě v covidové éře. Na svém kontě má už 11 piv, tím posledním, které má hned několik nej je speciál SLAST. Sládková Tamara Dolníčková k jeho přípravě použila i květy tropické klitorie. Tato rostlina působí antistresově a uvolňuje napětí a úzkost. Celkově tak jde o ideální pivo na konec léta. Pivovar bude nové pivo čepovat ode dneška, kdy znovu otevírá pro veřejnost po více než týdenní pauze, kdy musel provoz zastavit, protože pivovar i přiléhající restaurace byly kompletně vytopené po silných deštích.

SLAST má kyselo-sladko-slanou ovocnou chuť. Kromě klitorie se na barvě a chuti piva podílí řasa spirulina, která disponuje širokým spektrem vitaminů, funguje jako detoxikátor, zabraňuje kvasinkovým infekcím, podporuje zdraví srdce a snižuje cholesterol. „Kromě zraku pivo výrazně působí i na ostatní smysly. Tím dalším je čich, konkrétně pronikavé aroma marakuji v kombinaci s vanilkou a lehkým dotekem soli,“ uvedla Dolníčková. Chuť piva je slano-kyselá, ale také výrazně ovocně sladká, což mu dodává na komplexnosti.
EPM 17 %
hořkost 6 IBU
chmel Cascade
SLAST je pro Pivovar HARRY jedenácté pivo v pořadí. „To číslo má pro Brno neuvěřitelnou a nezměřitelnou symboliku, proto i my jsme rádi, že právě 11. pivo od Harryho je takový speciál a unikát,“ říká Petr Syřiště z pivovaru Harry.

Pivovar HARRY vaří piva svrchně i spodně kvašená. Na začátku byl Born, další piva byla Drok, Blek, Felix, Donald, Tamara, Rouge, Patrik, reBarbara, Preegl. To vše od ležáku, přes IPA, APA, NEIPA, Brut IPA, Stout, Saison, až po aktuální Pastry Gose v případě piva SLAST. „Naše nabídka je opravdu pestrá a vaříme od desítky po sedmnáctku,“ uvedl Syřiště, podle kterého se ukazuje, že pivní kultura Brna je na vysoké úrovni. „Brno je jednoduše pivní štatl, sázka na pestrost a kvalitu se rozhodně vyplácí,“ říká.

Čtěte také:  Bokovka

Pivovar dosud uvařil 800 hektolitrů piva a celoroční výstav by měl dosáhnout 1200 hektolitrů. „V dalších letech čekáme ještě růst a více odběratelů z řad brněnských restaurací. Podnik SLAST na Zelném trhu je v současnosti naším největším zákazníkem. Také proto jsme pro aktuální speciál vybrali tento název,“ uvedl Syřiště. Název podle něj ale odkazuje zejména na unikátní chuťový zážitek spojený s pivem s klitorií, která slibuje atak všech smyslů.

Pivovar HARRY od loňského prosince oživil bývalou poštu na Poštovské ulici v centru Brna. Kompletně nový pivovar nabízí unikátní koncept s největším výčepem v tuzemsku za více než 1,3 milionu korun, má mladou sládkovou s vizí a na čepu pestrou paletu piv. Za pivovarem stojí přes 20 akcionářů, převážně z Brna. Celková investice do nového podniku s restaurací vyšla investory na 25 milionů korun. Jedná se tak o jednu z největších investic v tomto oboru na Moravě v covidové éře.

   info o pivovaru   fotogalerie

You may also like...