Minipivovar Dva kohouti Praha

 

   fotogalerie

   etikety

adresa: Pobřežní 81/32, 186 00 Praha 8 – Karlín

www.dvakohouti.cz

e-mail: dvakohouti@ambi.cz


Na čepu a v prodeji bylo:

 
 

  • V červnu 2023 na čepu Operace kyseláč 11° (20 IBU, alk.: 4,2 %, slady: plzeňský a ječmen, chmel: ŽPČ, přidali 60 kilo višňového a 60 kilo třešňového pyré.)
  • V listopadu 2020 v prodeji Svoboda 13° – polotmavý ležák. Chuť: Hořká, ovocná, lehce bylinná. Chmele: Southern Passion, Ella, Motueka, Cryo Cascade. Slad: Plzeňský, Carered, ječmen. Alkohol: 5,5% Hořkost: 45 IBU.
  • Před vánocemi 2019 na čepu upravené Místní pivo. Sládek Lukáš Tomsa upravil recept, přidal karamelové slady, a do studeného chmelení dal české chmele typu Sládek a Harmonie. Výsledkem byla krásně pitelná, v chuti maličko drsnější dvanáctka, které v těle dominovaly karamelové tóny a v aroma zase příjemné bylinné a kořenité vůně.
  • Na konci listopadu 2019 na čepu Místní speciál 16° ležák. Hořkost pivu dodal poloranný červeňák a jeho jedinečné aroma měl zase na svědomí tzv. Wethop – nový německý způsob úpravy chmele, kdy se chmel nesuší, ale zůstává krásně šťavnatý a mokrý. V této variantě použili chmele Mandarina a Melon, pro příjemné ovocné aroma.
  • Od 26.10.2019 novinka – Místní IPA (16% EPM, 7,0% ABV, 80 IBU). Pivo ve stylu West Coast IPA. Použili Pale Ale, Imperial a dextrinový slad, chmele Pekko na hořkost a Azacca s Idaho-7 pro velmi intenzivní aroma + California Ale kvasnice. Velmi výrazné aroma tropického ovoce, manga a ananasu s vysokou a drsnou hořkostí-vše typické pro WCIPA. Pivo kluci vařili infuzí, jako se to dělá v Americe.
  • Od 29.6.2019 na čepu novinka – Ležák 9° s jemnou hořkostí žateckého poloranného červeňáku, zastudena chmelený českou odrůdou Kazbek, díky které má charakteristicky cistrusové a chmelové aroma. Jemné, lehké, prostě letní pivo, jak má být.
  • Otevřeno dne 7.12.2018.