Zichovecký pivovar Louny

  

   fotogalerie

   etikety

   pivovar v Zichovci

adresa: ul. 5. května 2789. 44 001 Louny

www.pivovarzichovec.cz

e-mail: obchod@pivovarzichovec.cz


Na čepu a v prodeji bylo:

 

  • V červnu 2023 – Non-alcoholic Hazy IPA – první experimentální nealko. byla to slaboučká odnož stylu New England IPA chmelená chmely Citra a Cryo Pop, kterou fermentovali speciálními nízko-prokvášejícími kvasinkami. Aby zachovali čerstvou chuť chmelu, tak pivo nepasterovali, a proto ho šlo ochutnat jen v těch podnicích, které měly chlazený prostor na sudy, a to především z důvodu zachování stability piva.
  • Koncem března 2022 v prodeji Husaria. Piwo Grodziskie je historický polský pivní styl, jehož historie sahá daleko do 17. století. Vyznačuje se světlou barvou, velmi specifickou chutí pšenice nakouřené nad dubovým dřevem, nízkým obsahem alkoholu, vysokou perlivostí a příjemnou hořkostí. Alk. 2,5 % obj.
  • V únoru 2022 v prodeji Coffee Sour Passion Frouit 12 (sour ale). V tomto pivě se snoubily světy řemeslného pivovarnictví s výběrovým pražením kávy. Příjemná linka kávy z dílny pražírny Doubleshot přinesla do marakujového souru nevšední rozměr. alkohol 5,1 % obj.
  • V prosinci 2021 v prodeji Cherry Chocolate Crumble 22. Další ze série dezertních imperiálních stoutů. Tentokrát si za vzor vzali dezert z anglických ostrovů – drobenkový koláč crumble. Aby přiblížili jeho chuť, použili rozmanitý sladový základ, ve kterém dominují tmavší slady a vysoké množství, kakaových bobů a bohaté množství višňového pyré, které se postaraly o krásně intenzivní šťavnatou chuť. Alk.: 9 %.
  • V říjnu 2021 novinka – Cococnut Raspberry Mouse 22. Po vzoru francouzského nadýchaného dezertu mousse uvařili imperiální stout. Vybrali kombinaci malin a kokosu, která se nádherně snoubí s praženými tóny kávy a čokolády. Alk. 9,5 % obj.
  • V září 2021 novinka Imperial Bounty 20. Baltic Porter – silné, tmavé, spodně kvašené pivo s tóny čokolády a tmavého ovoce, do kterého jsme extrahovali obrovské množství kokosu a kakaových bobů. Alk.: 9 %.
  • V květnu 2021 novinka – Like a Vir-Gin 12. Gose je německý historický styl, který je známý pro svojí nezvyklou chuť kombinujicí lehkou kyselost a slanost s příjemnou sladovou chutí ječmenu a pšenice. Aby nevšedností nebylo málo, je pivo okořeněné směsí bylinek pro gin z lihovaru Landcraft. alk. 5,1 % obj.
  • V dubnu 2021 novinka – Nord Station 15. Tato Kveik IPA vznikla ve spolupráci s létajícím pivovarem Černý potoka. Alk.: 6,5 %. Kveik je označení pro rodinu kmenů pivovarských kvasnic, které se už po generace používají v norském farmářském vaření. Jejich specifikem je, že kvasí při extrémně vysokých teplotách okolo 35 stupnů.
  • Velikonoční novinka roku 2020 – Hody Hody Doprovody 13, světlý speciál s chmely Harmonie a ŽPČ.
  • Na jaře 2019 se výroba piva ze Zichovce přesunula hlavně z kapacitních důvodů do jejich nové provozovny v Lounech. Původní pivovar v Zichovci byl zakonzervován.
    Nový pivovar si našel místo v areálu bývalých Lounských kasáren v objektu cvičné tankové střelnice. K pivovaru patří také podniková prodejna a na bývalé kontrolní věži vyhlídka, odkud se návštěvníci budou moci rozhlédnout po kopcích Českého středohoří. V provozu od jara 2017.
    Kapacita je 10 tisíc hektolitrů. V Lounech se budou vařit především výčepní piva a ležáky. Výroba speciálů se soustředí v Zichovci. Celkové investiční náklady na výstavbu pivovaru byly 50 milionů korun, z toho přibližně polovina peněz šla do nákupu technologií. Pozemek s bývalým vojenským objektem na okraji města firma koupila za pět milionů korun.