Minipivovar Kolčavka Praha

 

   fotogalerie

   etikety

adresa: Lihovarská 1060/12, 190 00 Praha 9 – Libeň

www.pivovarnadkolcavkou.cz

e-mail: info@pivovarkolcavka.cz


Na čepu a v prodeji bylo:

 

    • Od 27.3.2024 na čepu Kopřivový ležák 12. Pivo mělo světlou a lehce nazelenalou barvu. Z chmelů byl použit Žatecký poloraný červeňák, který pivu dodal správnou chuť typického českého ležáku. Do piva byly přidány kopřivové natě, které mají léčivé účinky. Obsah alkoholu: 5 % obj.
    • Od 25.11.2023 na čepu Vánoční IPL. Použili americký chmel Mosaic, který spojili s kořením (vanilka, skořice a zázvor). Pivo se skládá ze 4 druhů sladů a je světlé barvy. Mosaic použili i na studené chmelení, takže má pivo krásnou citrusovou chuť.
    • V říjnu 2022 na čepu Irish Red Ale 16°. Svrchně kvašené, tmavě rudé barvy. Chuť je sladová s jemným nádechem karamelu a praženého ječmene. Ovocný nádech a střední hořkost dodává pivu chmel Simcoe.
    • V červnu 2022 na čepu Cyklistická 8, Světlá 11, Extra hořká 12, Ale 13, NeIPA 14, Mrtvý kostelník 15, IPA 15.
    • V prosinci 2021 v provozu na adrese Lihovarská 12.
    • Na počátku června 2021 se stěhovali se do nových prostor na Lihovarské ulici, hned vedle restaurace Beseder.
    • V srpnu 2020 na čepu Cyklo ale 8, Světlá 11, Summer Ale 13, Hořká 12, IPA 15, Pšenice 12.
    • Od 30.4.2020 v prodeji Summer Ale 13. Je to svrchně kvašené pivo s barvou po jantaru, které je výrazně chmelené a s vůní po citrusových plodech.
    • V červenci 2018 na čepu Kolčavka 11 Libeňská ostružina. Nové lehké spodně kvašené pivo s příchutí ostružiny. Jemný spodně kvašený ležák s vanilkovou vůní a dochutí plnou ostružin.
    • V únoru 2017 šlo ochutnat nový speciálek – Libeňská Zrzka 16. Pivní speciál byl představitelem piv typu Ale oblíbených zejména v anglosaských zemích. Pivo s intenzivní hořkostí a chmelovým aroma. V chuti šlo rozpoznat výrazné citrusové a květinové tóny.
    • Pivovar na konec roku 2016 nachystal tradiční Vánoční nakouřený ležák 13°. Spodně kvašené pivo s příchutí uzeného masa. Vyrobený z českých surovin, nefiltrovaný, nepasterizovaný. Obsah alkoholu 5,5 %.
    • Pivovar na všechny neduhy podzimního počasí připravil speciál – Kolčavka Ginger 14 – Zázvorový speciál.Jemně chmelený spodně kvašený speciál se sníženou hořkostí, jantarové až medové barvy s přídavkem čerstvého strouhaného zázvoru
      Obsah alkoholu 6%.

    • Pivovar měl v září 2016 na čepu speciál Kolčavka IRA – Irish Red Ale 13°. Irský Red Ale – svrchně kvašený, tradiční pivo Britských ostrovů, v dnešní době není tak často k vidění. Lehké až střední tělo, jemné sladové aroma a střední hořkost s lehkými tóny chmele. Pivo tmavě rudé barvy s čistou chutí s nádechem karamelového sladu a praženého obilí, nefiltrované, nepasterizované. Obsah alkoholu 5,5% obj.
    • Od 1.7.2016 šlo ochutnat nový Summer Ale 13°. Lehké, svrchně kvašené pivo typu ale. Pivo s barvou jantaru, výrazně chmelené s vůní po citrusových plodech.
    • 11.2.2016 na čepu nový speciál – Mrtvý kostelník 15°. Svrchně kvašený speciál temné barvy se střední příjemnou plností těla intenzivní sladovou chutí, výrazně chmelený výhradně zahraničními chmely, které mu dodávají intenzivní hořkost a vůni. Vysoká hořkost 40 IBU.
    • V prosinci 2015 na čepu Kolčavka Extra Hořká 12. Spodně kvašený ležák 12% hmot. měděné barvy se střední příjemnou plností těla a jemnou sladovou chutí. Pivo bylo velmi výrazně chmelené výhradně českými chmely, které mu dodávají intenzivní hořkost a chmelovou vůni. 50 IBU
    • Speciály z Pivovaru Kolčavka Praha konce roku 2015: Kolčavka nakouřená 13° (Spodně kvašené pivo jantarové barvy, které je vyráběné ze speciálního nakouřeného sladu dodávajícímu pivu vůni a chuť po uzení. Středně plné tělo, vysoký stupeň prokvašení a mírné chmelení českými chmely. Obsah alkoholu 5,5 Obj. %.), Kolčavka Russian Imperial stout 21°
      (Tmavý speciál – stout s vysokým obsahem alkoholu a hutnou sladovou chutí, velmi oblíbený u carského dvora. Obsah alkoholu 8,5 Obj. %.), Kolčavka Belgian Golden Ale 15°:
      (Pivní speciál svrchně kvašený, středně chmelené pivo s lehkou kořeněno/zemitou chutí chmele, vysokým řízem a zlatavou barvou. 25 IBU. Obsah alkoholu 6,0 Obj. %.)
    • Dne 31.10.2015 měl premiéru speciál, stylově oranžový Kolčavka Pumpkin Ale 16.
      Šlo o silné svrchně kvašené pivo oranžové až jantarové barvy a kořeněným tělem (skořice, hřebíček, nové koření, zázvor) a hřejivým dýňovým aroma. Méně chmelené pivo s použitím originálních britských chmelů. Obsah alkoholu 7 %.
    • Speciál Kolčavka Honey Ale 22 od 21.10.2015 na čepu. Pivo pocházející ze Skotska, také známé pod názvem Braggot. Jednalo se o silné svrchně kvašené pivo tmavé barvy s plným medovým tělem a slabším řízem. Pivo bylo chmelené drsně hořkými chmely, které byly v kontrastu s medovou chutí. Chuťově se dalo pivo přirovnat k medovině. Obsah alkoholu 8,5 %.
    • Dne 3.10.2015 na čepu Světlá 11°, Světlá 12°, Černá 13°, Kolčavka Ale 13, IPA 15°, Pšeničná 12°.
    • V minipivovaru dozrála 16.9.2015 vzpomínka na léto. Kolčavka Ale bylo dobře pitelné svrchně kvašené pivo světlé barvy s lehkým tělem a výraznějším řízem. Pivo bylo silně chmelené americkými chmely s vůní po citrusech, díky kterým bylo pivo velice svěží.Alkohol 5,5 %
    • Od 21.8. 2015 na čepu novinka Kolčavka IRA 12 – Irish Red Ale. Irský Red Ale byl svrchně kvašený pivní speciál 12% hmot. tradiční pivo Britských ostrovů. Lehké až střední tělo, jemné sladové aroma a střední hořkost s lehkými tóny chmele. Pivo temně rudé barvy s čistou chutí s nádechem karamelového sladu a praženého obilí. Obsah alkoholu 5% obj.
    • Od 31.7. na čepu nový speciál – Kolčavka American Summer Ale 13 – lehké, svrchně kvašené pivo typu ale, s barvou jantaru, výrazně chmelené s vůní po citrusových plodech. Vyráběné z tradičních amerických surovin… obsah alkoholu 5,5% obj.
Čtěte také:  Minipivovar Kvilda
  • Dne 8.1.2015 na čepu Kolčavka 11° světlé, Kolčavka 12° světlý ležák, Kolčavka 12° pšeničné, Czech IPA 15° polotmavý speciál, Kolčavka Nakouřená 13° tmavé, Kolčavka 13° černé.
  • Ve čtvrtek 30. října byl v Praze 9 slavnostně otevřen nový a zároveň jediný libeňský pivovar. Minipivovar je součástí restaurace Večerní škola v ulici Nad Kolčavkou. Parta nadšenců kolem Večerní školy se rozhodla zpestřit nabídku a přišla s nápadem založit akciovou společnost a s ní pivovar. Sen se stal skutečností a Pivovar Kolčavka byl na konci října zprovozněn. Návštěvníci Večerní školy si nyní mohou pochutnat na pěti druzích piva, která se zde vaří a točí. Vedle klasické světlé jedenáctky a dvanáctky je to například pšeničné pivo nebo třináctistupňové černé pivo Kolčavka. Pro opravdové fajnšmekry je pak připraveno patnáctistupňové pivo IPA. Restaurace se ihned po otevření pivovaru dočkala obrovského zájmu milovníků piva. S požehnáním kaplana Českobratrské církve husitské vyzkoušelo na slavnostním zahájení chmelový mok téměř 400 lidí. (zdroj: www.praha9.cz/o-praze-9/aktualne/liben-ma-svuj-vlastni-pivovar)
  • Dne 30.10. 2014 v 17:00 slavnostní otevření Pivovaru Kolčavka v Praze.