UHK Mech – univerzitní pivo

Univerzita Hradec Králové ve spolupráci s Rodinným pivovarem 713 připravila speciální edici prvního univerzitního hradeckého piva. Rodinný pivovar 713 má v Hradci Králové silné kořeny a jejich nejlepší tradiční český ležák (jedenáctistupňový) nese název UHK Mech!

Běžně se stává, že cesty od nových nápadů k jejich realizaci bývají trnité. Jenže v tomto případě měl tým vybírající ideální pivo pro vytvoření univerzitní šarže typického českého nápoje jednoduchou práci. Láska takřka na první loknutí se zrodila v roce 2019, nebylo o čem pochybovat. První univerzitní hradecké pivo, UHK Mech, pro nás vaří lokální Rodinný pivovar 713.
Samotný název piva vznikl v soutěži a po hlasování studentstva a příznivců UHK na sociálních sítích v létě 2020. O finálních nápadech skutečně rozhodovali hlasující v anketě na univerzitním Facebooku a vítězný návrh dokonce vymyslel kvestor UHK, Aleš Klicnar.
A jak popisuje pivo sládek pivovaru Milan Hartman?

„Český ležák (jedenáctka) je vařený tradičním způsobem (voda, slad a chmel) z polabského sladu a českého chmele (odrůdy Sládek a Žatecký poloraný červeňák). Je vařen dekokčně na jeden rmut za pomoci kvasinek spodního kvašení. Má zlatou barvu a snoubí se v něm sladová chuť s příjemnou chmelovou hořkostí, která láká k dalšímu napití.“


Na čepu a v prodeji bylo:

You may also like...