Zichovec Barely 2021

Rodinný pivovar Zichovec představit speciály z letošní série velmi silných stoutů.
Všechna piva zrála po dobu 18 měsíců v sudech po jamajském rumu, skotské whisky nebo amerických bourbonech a jak už je zdejším zvykem, na etiketách spolupracovali s nezávislými umělci.

Peanut Cacao Stout 2021
Je vůbec prvním pivem, ve kterém kdy použili arašídy. Pro tento počin vybrali jemnější z letošních stoutů stařených 18 měsíců v bourbonových sudech, aby chuť arašídů pořádně vynikla. Jako společníka pro arašídy jsme vybrali kakakové boby, které podtrhnou komplexnost výchozího stoutu. Etiketu stoutu namaloval na motivy již existující malby David Mazanec / paintings. (alkohol 14,5 % obj.)
Eis Stout 2021
Dva sudy jsme po 18 měsících ležení zpracovali unikátní metodou vymražování a vytvořili tak dosavadně nejsilnější pivo, které se vám svou silou a intenzitou chutě zajisté nenávratně vryje do paměti. Na etiketě toho opravdu jedinečného speciálu jsme spolupracovali s David Strauzz. (alkohol 17,5 % obj.)
Coffee Stout 2021
Část barelů letošní produkce, které si vyvinuly jemnější chuťový profil, po jejich osmnáctiměsíčním ležení spojili s výběrovou kávou od pražírny Doubleshot a tak vytvořili vyvážený balanc mezi jemností výchozího silného stoutu a výrazný, hořkým a drsnějším projevem kávy. Na etiketu přenesli obraz Tomáše Predky.

Stout Rum (jamajský rum, alkohol 14,5 % obj.)
Stout Bourbon (kombinace bourbonových sudů od palíren Woodford Reserve a Jim Beam, , alkohol 14,5 % obj.
Stout Laphroaig (whisky skotské palírny, alkohol 14,5 % obj.).
Coconut Vanilla Cacao Stout (z bourbonových sudů, přídavek kokosu, kakaových bobů a vanilky, alkohol 14,5 % obj.).
Coffee Maple Syrup Stout (bourbonové barely, javorový sirup a káva z pražírny Doubleshot, alkohol 14,5 % obj.).
Coconut Stout (sudy, které si vyvinuly trochu drsnější profil než ostatní. Výraznější dřevité a hořké tóny jsou tak vyhlazeny jemností kokosové chuti. Alkohol 14,5 % obj.).

Čtěte také:  Ježíšek, Nadílka, Rohlíček a Vánočka

   info o pivovaru   fotogalerie   etikety


Na čepu a v prodeji bylo:

You may also like...